tiistai 4. joulukuuta 2018

Luukku nro 4


Tällä kertaa englantilaisia koiria. Vahva veikkaus roduista ovat bullmastiffi ja englanninbulldoggi. Kaksi vanhinta kuvaa ajoittuvat ajalle, jolloin kumpikin rotu oli vakiintumassa. Bullmastiffi hyväksyttiin viralliseksi roduksi 1924 ja englanninbulldogille kirjoitettiin ensimmäinen rotumääritelmä vuonna 1976.


Tämä kuvan on kuvaamotietojen perusteella kuvattu vuosien 1887 ja 1891 välisenä aikana, jolloin kuvaamo on sijannut kuvassa olevassa osoitteessa.



Tämä sievä brindle bulldoggi on Thomas Bullockin (1811-1870)  kuvaama, ja kuva on otettu vuosien 1851 ja 1870 välisenä aikana. Kuvan takana ei ole myöhempien vuosien painatuksia, joten se ajoittunee lähemmäksi 1850-lukua kuin 1860-lukua.


Tämä kuva ajoittuu 1920-luvulle. Tämän kuvan koira herättää minussa monenlaisia ajatuksia. Ensinnäkin lähinnä melkein positiivisia ajatuksia sen puolesta, että tähän tyyppiin voi edelleen törmätä bulldogin erilaisten muunnosten parissa, koska se ei vielä ole äärimmäisen epäterveen näköinen verrattuna nykytilanteeseen, mutta myös negatiivisesti siinä suhteessa, että jo 20-luvulla on ollut nähtävissä kehityssuunta mihin rotua on lähdetty viemään eteenpäin. Rodun nykytilanne ei ole syntynyt hetkessä. Kuinka nopeasti, js onko ylipäätään, siihen on mahdollista saada muutosta?

Kunhan saan arkistoni järjestykseen, niin pääsen toivottavasti esittelemään tässä joulukalenterissa kuvia 60-luvun suomalaisista mopseista, eli aikana jolloin rotu on tullut "virallisesti" Suomeen. Mikäli muuttuneet rodut kiinnostavat, niin suosittelen tutustumaan myös aikasempaan postaukseeni "Suomen ensimmäiset cavalierit". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.