keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Kevään keppitreenit #1

Tiistaina loppui laumani kennelyskäkaranteeni ja suuntasimme heti hallille innosta piukeina. Pakollisen tauon aikana olen hautonut treenisuunnitelmia ja ensimmäiseksi projektiksi pääsivät kepit. Tavoitteena on siis itsenäiset pujottelijat verkkojen avulla. Videolla näkyy tämän hetken tilanne, eli se mistä aloitetaan tämä ns. suunnitelmallinen treenaus.


Armas on estehakuinen, mutta sillä on turhan kova kiire kepeillä. Se siis hakee kepit itsenäisestikin, mutta vauhdin kasvaessa on sen mahdoton mahtua verkkojen väliin. Vauhti siis tekee tällä hetkellä hallaa sen keskeneräiselle tekniikalle. Kokeilin makupala-automaatin sijoittamisen vaikutusta siihen miten hyvin Armas keskittyy pujottelemaan. Mikäli automaatti on liian kaukan (1-2m) kepeistä kasvaa vauhti liian suureksi. Mikäli taas automaatti on viimeisen kepin luona Armas hidastaa liikaa alkaen toiseksi viimeisestä välistä. Paras etäisyys palkalla oli kepeistä noin 0,5-1 metriä.

Aino ei osaa vielä itse hakea esteitä, mutta teknisesti se tuntuu kepeillä veljeää taitavammalta. Tietenkin siihen vaikuttaa pienempi koko, mutta kaiken kaikkiaan Aino on mm. tasapainoltaan huomattavasti kehittyneempi. Ainon kanssa kokeiltiin jo yhden verkon poistamista ja se toimi toisella yrittämällä.

Nupulle opetin kepit peruuttamalla, mutta se on nyt uudelleen opetuksessa verkkokepeillä koska en saanut siitä tarpeeksi itsenäistä peruuttamalla (pitkäjänteisyys puuttui ohjaajalta). Periaatteessa sen pitäisi tietää mitä siltä vaaditaan kepeillä, mutta käytännössä koiran mielestä este on eri riippuen ohjaajan sijoittumisesta (vrt. sivulla tai peruuttaen)

Täytyy vielä esitellä apuväline, mikä jo ensimmäisissä treeneissä osoittautui hintansa arvoiseksi, eli se pelastaa minun hermoni estäen pumeja syömästä palkkansa liian aikaisin. Nyt palkka tulee oikea-aikaisesti tehdystä työstä, eikä sen perusteella kenellä on vikkelimmät koivet. Ainoa vika laitteessa on, että se on kovin kevyt ja se täytyy itse ladata, mutta en raskinut investoida satasta lisää ja ostaa edistyneemmän version. Omani tilasin Salon koirahallin verkkokaupasta, mutta sen saa myös tilattua Cleanrunilta.

http://www.cleanrun.com/index.cfm/product/2139/ready-treat-remote-controlled-reward-system.htm


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.