lauantai 3. joulukuuta 2016

Luukku nro 3



Sipin Tuija oli ajokoiranarttu, joka ehti syntyä muutama vuosi ennen kuin suomenajokoirien rotukirja suljettiin. Sitä ennen oli määritelty minkä verran suomenajokoirassa sai olla vierasta verta, jotta se silti rekisteröitiin rotukirjaan. Ne, joiden sukutaulussa oli enemmän kuin sallitun verran muita tiettyjä ajokoirarotuja rekisteröitiin risteytettyjen ajokoirien luokkaan. Vuonna 1948 tämä rotuluokka lakkautettin ja ne risteytetyistä ajokoirista, jotka saivat näyttelypalkinnon merkittiin suomenajokoiriksi.

Tarkkasilmäisimmät huomaavat Suomen-Kennelliiton erikoisen kirjoitusasun rekisteripaperissa. Tämä johtuu siitä, että vuoteen 1962 asti oli Suomessa kaksi keskenään lopulta yhteistyötä tekevää kenneljärjestöä, jotka molemmat rekisteröivät koiria. Pääosin ruotsinkielinen Suomen kennelklubi (SKK) ja suomenkielinen Suomen Kennelliitto (SKL) jotka lopulta yhdistyivät Suomen Kennelliitto-Finska Kennelklubben ry:ksi.














2 kommenttia:

  1. Rakastan wanhoja koirakuvia, oli ne sitten valokuvia taikka maalauksia, eli tykkään tästä joulukalenterista ihan superpaljon! Mahtava idea kalenteriksi :)

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.