maanantai 14. maaliskuuta 2016

Uusi valio!

Kävimme viettämässä viikonloppua Pohjois-Karjalassa, tarkemmin Nurmeksessa. Reissun syynä oli tietenkin ryhmänäyttely, jossa oli tuomaroimassa pumeja Nina Janger. Olen halunnut jo pitkään viedä koirani hänen arvosteltavakseen, koska olen kuullut vain hyvää hänestä tuomarina. Nurmes oli paikkana sen verran viehko ja majoituspaikka mukava (Bomban karjalaiskylä), että sinne voisi ihan hyvin tehdä kesälomalla kunnon retken katsomaan kaunista kesäistä Pielistä.

Näyttelyssä Armas esiintyi melkein hillitysti, vaikka sen mielestä tuomari sekoitti koko pakan pyytämällä liikkeet ennen pöydälle menoa. Rutiineja rakastava urokseni oli siis pyrkimässä pöydälle joka välissä kun yritin sen liikkeitä esitellä. Onneksi tuomari oli armollinen ja lupasi nauraen Armaksen pöydälle, jonka jälkeen liikutettiin uudelleen. Liikkeet eivät edelleenkään onnistu niin kuin toivoisin, sillä jos yhtään kiihdyttelen niin saan koiran poikittain eteeni tavoittelemaan oikeaa polveäni. Jotain Armas kuitenkin muisti parin edellisen illan treeneistä ja alkoi jo välillä tarjota oikeaa paikkaa. Kehä vain oli turkasen pieni. Liikkeiden esittäminen oli siis kokonaisuudessaan edelleen hävettävän huonoa. Pöydällä olin pakahtua ylpeydestä, sillä Armas seisoa törötti asennossaan hyvillä mielin tuomarin tutkiessa sitä tarkasti. Tuomari sai säkäkokeudeksi 48 cm ja perusteli hyvin sen vaikuttavan arvosanaan. Muutenkin tykkäsin tuomarin tavasta käsitellä koiria ajan kanssa ja allekirjoitan täysin hänen arvostelunsa.


"Koko 48cm. Kookas 3v. uros, jolla hyvä pään pituus. Sopiva otsapenger, hieman haalea silmänympäryspigmentti. Korvat ok. Riittävä runko, hieman pitkä lanneosa, kokoon sopiva luusto, hyvän hännän kiinnitys. Hyvät suorat raajat, hyvät käpälät. Liikkuu hyvin takaa, edestä hieman lyhyellä, oikealla askelpituudella, mutta liikkeiden esittämistä tulee harjoitella. Karvapeite saa karhentua. Koko pudottaa palkintosijaa" VAL EH VAK1

Aino kävi kehässä veljeään hieman kootummin esiintyen. Pöydällä vain huomasin sen jännittävän kovasti selkäänsä ja vetävän mielellään takajalkojaan alleen. Meillä on siis hierojan tilaaminen edessä pikimiten. Liikkeet menivät hieman veljeään paremmin, vaikka Aino-karvatassun kohdalla huomasin miten liukas hallin lattian muovimatto lopulta olikaan. Tuomari kuitenkin tykkäsi Ainosta kokonaisuutena ja ilokseni antoi Ainolle kaiken mitä annettavissa oli.




"3v. Mittasuhteiltaan oikea, tiivis, neliömäinen. Hyvä purenta, erinomainen pigmentti. Kauniit silmät. Riittävän pitkä pää, niukka eturinta, hieman pyöreyttä rintakehässä. Erinomainen raajaluusto ja hännänkiinnitys. Tasapainoisesti kulmautunut. ylälinja ok. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella, yhdensuuntaisesti edestakaisin. Kaulaa voisi olla aavistuksen enemmän. Hyvät korvat. Karva voisi olla karkempi" AVO ERI AVK 1 SA PN1 SERT FI MVA ROP



Tänään juhlitaankin sitten urakalla! 

2 kommenttia:

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.