perjantai 26. kesäkuuta 2015

Juhannuksesta selvitty!


Juhannus on minulle aina mieleistä aikaa, mutta myös suuri stressin aiheuttaja. Aikoinaan sain stressin tasapainoilusta mökkeilyn ja koiranäyttelyn välillä, mutta myöhemmin juhannuksen koiranäyttelystä muodostui minulle Se juhannusjuttu, ja muu perhe ymmärsi, että ihmisen täytyy tehdä niin kuin parhaaksi kokee itselleen. Mökkeillä ehtii muinakin viikonloppuina. Siinä vaiheessa kun rooli koiranäyttelyvieraasta muuttui näyttelytoimikuntalaiseksi alkoi uudenlainen stressi. 


Joulupukki on tärkeä osa meidän juhannusperinnettä.


Näyttelytoimikunnan työ itsessään alkaa melko pian edellisen näyttelyn jälkeeen, mutta palkintovastaava aktivoituu yleensä helmikuun aikana, eli muutamaa kuukautta aikaisemmin alan miettiä minkälaisia palkintoja tänä vuonna hankin. Mistä ne tilaan, ehtiikö ne ajoissa,  tykkäävätkö ihmiset niistä?  Pitäisi löytää edullisesti tyylikästä, mikä on melkein mahdoton yhtälö kun pokaaleista puhutaan. Samaan aikaan alkaa talkoolaisten värväys. Huolimatta, siitä että ko, näyttely on normaalina vuonna seuramme suurin tulonlähde, niin talkoolaisia ei saa kovinkaan helpolla kasaan. On olemassa ne ihanat ihmiset, jotka vuodesta toiseen ilmoittautuvat itse talkoolaisiksi ja uudet innokkaat ja sitten ne luotettavat ihmiset, jotka tulevat apuun kun pyydetään. Sitten on niitä, jotka eivät vain pääse ymmärrettävin syin paikalle. Tähän väliin jää valitettavan paljon sitten myös niitä, joita ei kiinnosta tai jotka kokevat ettei asia kuulu heille, koska näyttelyt eivät ole heidän harrastuksensa. Tänä vuonna päätin lopettaa talkoolaisista stressaamisen paria päivää ennen näyttelyä ja se kannatti. Vielä lauantai aamunakaan en ollut ihan varma kuinka pienellä porukalla palkintopistettä tulisin pyörittämään, mutta pian huomasin ihmisiä tulevan apuun ja homman toimivan. 

Juhannusnäyttelyssä nautin eniten sen tunnelmasta ja ihmisistä. Palkintoteltassa on hyvät jutut ja palkintoja hakevat ihmiset ovat pääasiassa hyväntuulisia ja iloisia. Tänä vuonna huomasin itsessäni melkein ylisosiaalisia piirteitä. Olin torstaista alkaen näyttelypaikalla milloin mihinkin aikaan ja näyttelyalueen ulkomaalaiset vieraat tulivat hyvinkin tutuiksi. Työni ansiosta en enää jaksa stressata miten oikein puhun kieliä tai miltä kuulostan, koska keskustelukumppanit pääasiassa tuntuvat vain tykkäävän ja arvostavan sitä, että toinen edes yrittää puhua heille jotain.

Omat koirat tulee käytettyä kehässä aina hieman hutaisten juhannuksena, eikä tämäkään vuosi ollut poikkeus. Armas esiintyi hieman paremmin kuin viime näyttelyssä, mutta nyt uutena "ongelmana" sillä oli mäkäräisten syömät kivekset. Se olisi mielellään istuskellut ja minä tietenkin aina nostelin sitä seisomaan ikävästi juuri sieltä mistä kutisi. Liikkeet menivät vinoon ja polviani tuijotellen, mutta vain kahdesti pumipoika meinasi unohtaa ettei niihin saa koskea. Vielä viikkoa aikaa treenata niistä luopumista, eli ei saa edes katsoa. Se on hamillista, miten helposti pumi liikkuu vaikka sivuttain juosten. Onnettomasta esiintymisestä huolimatta Armas oli tuomarin mieleen ja esiintyminen laitettiin armollisesti esittäjän piikkiin. Tuloksena oli toinen serti ja vara-cacib. Aino taas selkeästi oli sisäistänyt miksi näyttelyssä ollaan ja esiintyi nätisti. Nartut olivat kovatasoisia ja tulos oli tällä kertaa pn3, vara-sert ja vara-cacib. Aino ja Armas jaksoivat hienosti nököttää kaksi päivää palkintoteltassa.

Pumit tuomaroi bulgarialainen Antoan Hlebarov.


Camms Decorus
AVO ERI, AVK 2, SA PU 4 VASERT


Teräsvillan Aina Valmis "Armas"
AVO ERI, AVK1, SA, PU 3, SERT, VACACIB
"Proportional head. Well set ears, correct bite. Strong body. Topline could be more straight. Deep enough chest. Parellel legs. Movement can be more stable and dog needs better handling" 


Camms Ceger
VAL ERI, VAK1, SA, PU2, CACIB



Ylenmäen Obelix
VAL ERI, VAK2, SA



Napos Joszi
VET ERI, VEK1, SA, PU1, ROP. ROP-VET

Kasevan Antaa Palaa
JUN ERI, JUK1, SA, PN2, SERT


Teräsvillan Ainoa Oikea "Aino"
AVO ERI, AVK1, SA, PN3, VASERT, VACACIB
"Correct bite. Typical head. Well set & carried ears. Long enough neck.Compact, square body. Good angulations. Correct movement."


Kisködmönös Angyika
VAL ERI, VAK1, SA, PN1, VSP

Napos Hofeherke
VET ERI, VEK1, SA, PN4, VSP-VET


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.