perjantai 15. helmikuuta 2013

Uunituoreita uutisia yli kolmeviikkoisista

Kolmiviikkoiskuva

Edellisestä päivityksestä on luvattoman monta päivää. Nettiongelmien vuoksi en ole saanut kuvia siirrettyä tänne, mutta ehkäpä viimein onnistuisi. Pennut kasvavat niin nopeaa, että päivittäisin kuvia ja videoita mielelläni saman päivän aikana.

Violetti tyttönen


Tässä on sitten ihan tuore pätkä pentujen yöhulinasta.




Pennut pääsivät maistelemaan paistijauhelihaa tiistaina (12.2) ja kaikille se upposi. Koitan saada siitäkin kasattua pätkän tähän postaukseen hieman myöhemmin. Pentujen turkit ovat karvaneet melkeinpä samaan tahtiin kuin pennut itsekin. Oranssilla pojalla on tällä hetkellä tuuhein ja pisin turkki. Hauska nähdä millaisia aikuisturkkeja pennuille sitten tulee kehittymään. Kynsien leikkuu on taas työn alla. Pojat olivat sopivassa mielentilassa ja sain molemmilta leikauttua kerralla kaikki kynnet. Tyttöjen kynsienleikkuu jää perjantain hommaksi. Nuppu raukkasen nahka oli taas sen näköinen, että pikkuisia neulankärkiä oli syytä lyhentää.



Pennut ovat ottaneet nyt omakseen koko pentuaitauksen alueen ja erityisesti kevythäkki on niiden mieleen. Tutkimusretken laajetessa jouduin tuplata kulkuaukon korkeuden. Nuppu pääsee siitä edelleen kevyesti yli jalkojaan vain nostamalla, mutta pennut eivät ylety punnertamaan siitä vapauteen. Tosin toinen uroksista (oranssi) kokeili jo, että tassut yltävät esteen reunalle. Vähän vielä tuosta kasvavat, niin taas laajennan niiden maailmaa. Pentulaatikossa nappulat eivät juurikaan vietä enää aikaa. Laitoin alkujaan patjan laatikon eteen etteivät kolhi itseään kun pusertuvat ulos laatikosta. Pentujen mielestä uusi patja olikin loistava nukkumapaikka, eivätkä ne sen jälkeen ole laatikossa juurikaan käyneet, ellen minä sitten satu kuvaamaan niitä sieltä. Silloin turkoosi poika lyöttäytyy heti seurakseni.


Turkoosi poikanen

1 kommentti:

  1. Kun tuon on itse kokenut nauttii tuosta videosta kuin olisi itse läsnä!
    Taivaanrannalla herkistellään...

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.