lauantai 15. elokuuta 2009

Treeniä


Keskiviikkona oli taas pitkästä aikaa ilta vapaana, joten päätin sitten lähteä Nupun kanssa kentälle katselemaan palveluskoiria ja ottamaan oppia. Oikeastaan ihmisten tapaaminen oli minulla päälimmäisenä mielessä. Nuppu ei tosin ollut kovinkaan sosiaalisella tuulella. Saimme kuitenkin onnistuneita ihmiskontakteja, kiitos siitä kaikille treenikavereille! Uuteen koirakaveriinkin yritin Nuppua tutustuttaa, mutta ei oikein lämmennyt Armi-kultsulle vielä keskiviikkona.

Ukkostamaankin alkoi kesken "treenien", mutta eipä se näyttänyt Nuppua yhtään hidastavan. Innolla pyysi saada tehdä lisää ja taas lisää töitä. Uskomaton pentu. Se ottaa mielettömän ihanasti kontaktia minuun ja työskentelyinto on mitä mainioin. Ihanaa, kun joku on minusta niin kiinnostunut ;). Treenasime perusasentoa ja seuraamista ihan huomaamatta.

Torstaina kävin trimmaamassa Titiuu-pumin ja Mimmi, Usva sekä Nuppu pääsivät mukaan. Koirat eivät olleet aikaisemmin tavanneet, mutta ihmeen hyvin tulivat heti toimeen. Nupulla ja Titiuulla meni leikit heti yksiin. Olipa vain ihana katsoa kuinka pennut leikkivät ja juoksivat minkä kintuistaan pääsivät.





Iltasella olikin sitten jälkitreenien vuoro.

Leksulle tein alo-jälkeä hieman haasteellisemman jäljen ja koira ajoi sen aika kivasti treenimäärään nähden. Kuulema jäljessä oli muutama kulma liikaa, mutta mitä jäljenpänä seurasin niin Lex selvitti ne oikein mallikkaasti ;). Nyt pitäsi aloittaa viimein niiden keppien ilmaisun opettaminen. Tiedänkin jo miten sen opetan, mutta löytyisi vain muutama hetki aikaa..

Nuppu pääsi viimein ajamaan ensimmäisen jälkensä. Jälki oli noin. 10 metriä pitkä ja joka askeleella oli lihapullan palanen. Muutaman namin Nuppu keräsi talteen alusta, mutta sitten jälki alkoi vetää sitä voimakkaammin ja namit jäivät syömättä. Lopussa oli purkissa lihapullan palasia, joihin ahne pentu meinasi sitten tukehtua.. Olin iloisesti yllätynyt miten mukavasti ensimmäinenen jälki sujui. Tahtoo tehdä lisää.. Nupun kohdalla pinnistelin, että saisin alun oikein rauhalliseksi, ettei sille tulisi samanlaista kiirettä jäljelle kuin Usvalla on.

Jälkitreeneissä Nuppu oli sosiaalisella tuulella. Se kävi tervehtimässä ihmisiä ja jopa alkoi leikkimään Armin kanssa, mitä se ei keskivikkona tehnyt. Lauman mukana olo vaikuttaa siihen erittäin paljon, mitä tulee uusien tuttavuuksien solmimiseen. Nupulle näemmä riittää jo pelkästään se, että isot koirat käyvät vain hetken paikalla ja ovat lopun aikaa autossa. Hassu pentu, mutta hyvä kun tuonkin nyt tietää.

Usvan jälki oli suhteellisen lyhyt, mutta erittäin vaikeaan maastoon. Pohja oli osittain soinen ja kuoppainen. Jälkeä polkiessa astuin kerran suon silmäkkeeseen. Metsä paikoin turhankin tiheää. Huonosti hajustuneita keppejä laitoin jäljelle kuusi, eikä Usva sitten nostanut niistä yhtään. Hiljensi hieman keppien kohdalla, mutta ei ilmaissut niitä muuten. Jäljen se ajoi erittäin tarkasti ja tavallista rauhallisemmalla tahdilla. Viikonloppuna olisi tarkoitus sitten tehdä uusi jälki paremmin hajustuneilla kepeillä.

Mimmi pääsi viimeisenä intoa puhkuen jäljelle. Se jäljesti yllättävän hyvin, vaikka näki tuulen pyörittäneen jälkeä mallikkaasti. Ajatella, että meinasin jättää muorin kotia.. Oikeasti on ihan sama montako jälkeä tekee ja ajaa, kun saa ne tehtyä siten, että seuraava on heti valmis kun toiselta tulee. Koirien vaihto käy varsin näppärästi kun kaikki osaavat odottaa vuoroaan.

Perjantaina oli tarkoitus lähteä tekemään peltojälkeä, mutta onnistuin jumittamaan selkäni aamulenkin jälkeen niin lahjakkaasti, etten päässyt puoleen päivään sängystä pois. Syynä lienee alkuviikon selälleen lentäminen ja raskaiden tavaroiden nosteleminen siihen päälle iltavuorossa.

Lauantaille olisi sitten ohjelmassa Nupun trimmaus, sekä muutama pieni jälki koirille. Verijäkeäkin olisi kiva kokeilla, mutta maltan nyt olla sekoittamatta sitä vielä mukaan..

Nuppu painoi eilen 8,4 kg ja säkäkorkeutta on n. 39cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.