keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Luukku nro: 3


Kolmannen luukun takaa paljastuu yksi minun harrastuksistani. Mietin vuosi sitten mitä mukavaa voisin tehdä silloin kun sattuu olemaan aikaa. Kuin sattumalta luin samaan aikaan postcrossauksesta ja innostuin heti. 

Mitä postcrossing sitten on?

Se tarkoittaa postikorttien lähettämistä ympäri maailmaa tuntemattomille ihmisille ja niiden saamista milloin mistäkin maailman kolkasta. Moni varmaan muistaa ne suklaalevy yms. kiertokirjeet. Tämä on vähän samanlaista mutta ei sinnepäinkään. Yksinkertaisuudessaan homma toimii näin:
  1. Rekisteröidyt osoitteessa www.postcrossing.com
  2. Saat tietyn määrän osoitteita mihin lähettää kortteja. Muista lukea ohjeet!
  3. Sitten odotellaan..
  4. Ihmiset joille lähetit kortit vastaanottavat ne, ja rekisteröivät ne korttiin kirjoittamasi koodin mukaan. Tästä tulee sinulle viesti ja saat halutessasi lisää  osoitteita.
  5. Sinulle kolahtaa postilaatikkoon postikortteja, jotka muistat tietenkin rekisteröidä.
Harrastuksena postcrossing on lähes ilmainen, eli maksaa vain postikortin ja postimerkin hinnan ja leikin voi jättää kesken milloin haluaa. Lisäksi tulet saamaan saman verran kortteja mitä itse lähetät.
Jokainen voi profiilissaan toivoa millaisia kortteja kaikista mieluiten saisi, joten minä tietenkin sotkin tähänkin harrastukseen koirat. Olen saanut ihania kortteja ja varsinkin ikivanhat koirapostikortit ovat lämmittäneet mieltä valtavasti.

Minulle tulee siis nykyään ihan oikeaakin postia viikottain. Välillä, kuten nyt maanantaina, voi postilaatikossani olla useampi toinen toistaan kauniimpaa korttia. Korteissa olevia viestejä on mukava lukea, mutta minä pidän kuitenkin vielä enemmän korttien lähettämisestä. On mukava valita juuri sitä oikeaa postikorttia, joka voisi piristää vastaanottajan päivää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.