torstai 18. joulukuuta 2014

Luukku nro: 18

Meinaa tulla kiire luukkujen aukaisemisen kanssa..

Eilen illalla kävin trimmaamassa työkaverin pienpystykorvan joulukuntoon. Sain samalla viimein kerättyä trimmaussalkkuun lähes kaikki ympäri taloa lojuvat trimmausvälineet ja päätin tällä kertaa esitellä koko pakkauksen teille. Luukussa nro: 19 toivottavasti pureudutaan siihen miten minä laitan pumini tai jos pääsisi edes kampaamiseen asti. Toiveissa olisi saada kaikki neljä jouluksi paraatikuntoon, sillä eihän joulupukki tule jos koirat ovat kuin mitäkin peikkoja. Toiset levittävät kaapin sisukset ulos ja järjestelevät ne uudelleen joulusiivousta ajatellen. Minä puunaan koirat.



Jossain vaiheessa tulin sen todellisuuden eteen, että salkku on pakko hankkia. Tämä oli sopivasti tarjouksessa. Maksoinko siitä peräti 20 euroa Enempää tavaroita ei jaksa kantaa mukana pöydän ohella


Perustrimmeriksi riittää Moser Rex 1230. Sillä saa miehen ja koirat tarvittaessa kaljuiksi. Pumeilla käytän sitä lähinnä tassun pohjien siistimiseen. Usva sillä oli näppärä vetää kesällä ihan lyhyelle. Minitrimmeri on Osterin ja se oli loistava siihen asti kunnes mieheni keksi leikata sillä partansa. Sen jälkeen kone on leikannut harkiten koirankarvaa. Ei siis tehoa enää pehmeään karvaan.


Kampaa on jos minkälaista. Pumeillani käytän eniten punapäistä peruskampaa ja puuvartista harvaa. Karstan taisin ostaa kun halvalla sain, eli sitä ei tule juuri käytettyä. Laatikon pohjalla näkyvä harja on luottokamppeeni niin Usvan kuin afgaanien  turkkiin. Harjaa en ikinä suosittele pumin turkille, koska sitä pitää osata käyttää. Vanhan koiran turkinhoidossa se kuitenkin on varsin hyvä, sillä saa aukaistua tiukat kiharat hellästi ja kammalla sitten viimeisteltyä. Harjatessa täytyy muistaa, että niin kauan kuin kuuluu rahinaa, niin turkissa on takkuja.


Saksiosastolle pääsi mukaan myös hammaskiviraspi, millä postan itse tarvittaesssa hammaskiveä ennen näyttelyä. Kultaiset Roseline sakset ovat ihanat. Ohennussaksilla ei tee juuri mitään pumin turkin kanssa, mutta muissa turkeissä niillä saa varsin luonnollisen näköistä jälkeä aikaan. Lisäksi ne ovat loistavia kavereita takun aikaisuun. Suoria saksia oli enemmänkin, kunnes joku unohti saksipussiin huonon vesipullon. Vanhan näköiset turkin klippaukseen tarkoitetut käsileikkurit ovat vanhoja ja äärimmäisen loistavia. Niillä saa tehtyä siistiä ja tarkkaa jälkeä myös sellaisen koiran kanssa, joka pelkää konetta. Usvan turkissa niitä on tullut käytettyä viimeaikoina etujalkojen ja kainalon alueen takkujen karsimiseen. Suihkepulloissa on toisessa hyvää ja toisessa erittäin hyvää sekä tehokasta harjausnestettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.