lauantai 8. elokuuta 2015

Virikkeitä ja väriä kesään

Muistan lapsena kuinka mukavaa oli saada uusia kesäleluja. Hiekkamuotteja, puhallettavia uimaleluja, värikkäitä palloja ja uusi sulkapallosetti. Nyt aikuisena on mukava välillä päivittää koirien leluvalikoimaa. Tälle kesälle saimme Hau-Hau-tiimiltä testattavaksi erilaisia kesäleluja. Meillä vain kesä antoi pitkään odottaa itseään enkä päässyt heti tekemään tätä postausta.


Ylärivi: Hau-Hau Champion Water Fun kahvakuula, Summer- kumifrisbee, Water Fun neonpreeni pallo, Summer-kumirengas vetokahvalla.
Alarivi: Water Fun Kelluva Pallo, Hau-Hau Champion Kanafileet 800g, Water Fun neonpereeni lelu neonvihreä ja keltainen.

Täällä pohjoisessa kesä on ollut poikkeuksellisen kylmä ja harmaa. Yritin odottaa valoisimpia päiviä, jotta saisin parhaat mahdolliset kuvat koiristani kokeilemassa leluja. Nämä lelut ovat nimittäin niin upean värisiä, että niiden kuuluisi päästä oikeuksiinsa kuvissa. Sitä valoisaa kuvauspäivää ei tullut, joten koetin valita vähiten harmaan päivän, jolloin pakkauduimme autooni ja suuntasimme koirien kanssa rannalle. Tein kaksi eri koekäyttöä nähdäkseni mitkä lelut olivat koirieni suosikkeja.


Lex kokeili ensimmäisenä ja malttamattomimpana kaikkia leluja vuoron perään. Lopulta se valitse tarjolla olleista leluista kerta toisensa jälkeen keltaisen Hau-Hau Champion Water Fun kelluvan neopreenilelun. Leksu yleensä valitsee kaikista leluista pallon, jos sellainen vain on vaihtoehtona ja se kokeili myös tälläkin kertaa punaista kelluvaa Water Fun palloa ensimmäisenä. Kulmahampaiden puuttumisen vuoksi pallo ei pysynyt kunnolla sen suussa vedessä, joten pehmeä neonpreenilelu oli kuin tehty pappakoiralle. Harvoin tulee vastaan malinoisin kestävää lelua, mutta tämä ei mennyt rikki vielä kahdenkaan eri uintikerran jälkeen. Toisella reissulla Leksu siis valitsi heti saman lelun uintikaverikseen. Sisäleikeissä punainen water fun pallo on saanut kovasti kyytiä!


Yleensä Leksu ui mielellään ilman leluakin, eli se viihdyttää itseään uiskentelemalla ympyrää vesikuplia metsästäen. Lopputulos on aina hylkeen mallinen malinois, joka oksentaa vettä ja juoksee ulkona pissalla seuraavan yön. Lelun ansiosta kitaan ei mennyt yhtään ylimääräistä nestettä ja koira keskittyi uimiseen hyvässä uintiasennossa.

Näkyy ja kelluu hyvin!
Armas rantautuu

Armas pääsi lelujen kimppuun seuraavaksi. Ensimmäisenä se kokeili neonvihreää Hau-Hau neonpreenilelua lelua, jota se nouti innokkaasti. Ilmeisesti lelu oli fyysiselle nuorelle urokselle liian helppo pala purtavaksi, joten se siirtyi nopeaa Kelluvaan kahvakuulaan, joka myöskin on Hau-Haun Water fun sarjaa. Pallo sai aikaan suuren riemun, sillä se yritti välillä karata koiran kidasta ja sai pumipojan entistä innostuneemmin jahtaaman sitä. Vaikka kahvakuulasta sanana tulee ensimmäisenä mieleen painava ja kova pallo, niin tämä on kaikkea muuta. Se on kestävä, mutta pehmeä ja kevyt, olematta kuitenkaan liian hempula vastus pumipojalle.


Koppi!
Sanomattakin oli selvää, että tästä tuli Armaksen suosikkilelu. Kokeilimme kahvakuulaa myöhemmin myös agilityhallissa palkkana ja se toimi sielläkin. Kahvakuula (ja pallo) on materiaaliltaan joustavaa ja kestävää TPR-kumia, joten sen uskoisi kestävän molempien urosten käytössä.


Toiseksi mieluisin leluista oli Hau-Hau Champion Summer-kumirengas vetokahvalla. Itse ihastuin lelussa sen väriin ja siitä on itseasiassa  saatavilla myös muitakin herkullsia värejä. Lelu oli juuri sopivan kokoinen Armakselle (12 x 36cm) ja se kellui hyvin, vaikka ei varsinaisesti kuulu vesileluihin.



Pikku-Aino pyöri kuin väkkärä lelujen kimpussa ja tuntui ettei siitä saa yhtään terävää kuvaa. Se kokeili suussaan kaikkia leluja, kunnes pääsi neopreeni-pallon kohdalle. Sen jälkeen sitä ei enää saanutkaan irti pallosta. Kotona Aino oli sitä mieltä, ettei palloa saanut säilöä uimakassiin, vaan se haki sen uudestaan ja uudestaan sisäleikkeihinsä. Yleensähän meillä ei pallot nuorisoa kiinnosta, mutta tässä oli sitä jotain!

Tämä se on!
Usva oli ensimmäisellä uimakerralla mukana ja tuntui, että sillä oli sama kriteeri hyvän lelun valinnassa kuin Leksullakin. Lelu on siis hyvä silloin kun se pysyy vanhan koiran kuluneissa hampaissa. Usvahan on nyt yli 14-vuotias ja sen näkö on jo huono. Usvankin ehditon suosikki oli neopreenilelut ja niistä se tuntui parhaiten vedestä näkevän pinkin pallon, johon Ainokin niin ihastui.

Mummo viilettää
Lopuksi tein vielä vesitestin Summer- kumifrisbeelle. Testissä se kellui hyvin, mutta kun heitin sen veteen sain pintajännityksen rikki ja frisbeen uppoamaan järven pohjaan. Olimme veneenlaskupaikalla, joten niin matalassakin kohdassa oli vettä toista metriä. Kävimme mieheni kanssa keskustelua lelun kohtalosta ja niin vain saimme koirien kanssa vielä yhden ohjelmanumeron mieheni lähtiessä sukeltamaan lelua hyytävän kylmään veteen. Tästä operaatiosta en valitettavasti saanut lupaa julkaista kuvia. Teemme Ainon ja Armaksen kanssa tässä vielä lähempää tuttavuutta tähänkin leluun, mutta meidän frisbee-jutuista sitten myöhemmin lisää. 

Kesälelutestissä minun suosikkejani oli materiaalin puolesta kuminen pallo ja kahvakuula. Kumiset lelut tulevat varmasti kestämään leikistä toiseen. Väriensä ja hintansa puolesta liputan neopreenilelujen puolesta. Uimalelut tahtovat olla sellaisia, että ne eivät montaa kesää kestä ja Hau-Haun Water Fun leluissa kohtaa hyvin hinta-laatusuhde. Neonpreenileuissa on hyvänä puolena niiden nopea kuivuminen jota ripustuslenkki vielä helpottaa.

Toivottavasti muualla on säät suosineet uimareita, meillä pohjoisessa uimarannat ovat olleet hiljaisia ja itsellänikin on talviturkki vielä heittämättä. Saa nähdä meneekö ensi kesään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.