perjantai 10. kesäkuuta 2016

Suomen ensimmäiset cavalierit





"Ensimmäiset cavalierit tulivat maahamme jo vuonna 1952, jolloin muissa Pohjoismaissa rotu oli vielä hyvin tuntematon. Ensimmäiset tiedossa olevat cavalierit olivat blenheim-narttu Quilters Amanda, joka oli Daywell Rogerin pojantytär ja blenheim-uros Pargeter Fanfare. Molemmat saavuttivat pian muotovalion arvon. Yhdessä ne saivat ensimmäiset Suomessa rekisteröidyt pennut vuonna 1953. Pennuista pari pärjäsi näyttelyissä ja Hobbydog Armoric valioitui." Lähde: Cavalieryhdistyksen Jalostuksen tavoiteohjelma



Onnistuin sattumalta ostamaan pienen nipun kuvia ja rekisterikirjan suomalaisten cavalier kingcharlesinspanieleiden alkutaipaleelta. Rekisteripaperi siis kuuluu ensimmäisen suomalaisen cavalierpentueen urospennulle ja mahdollisesti kuvatkin ovat tuosta pentueesta, koska olivat rekkarin välissä ja kasvattaja on ollut sama henkilö, joka on omistanut Hobbydog Aquilon. Kolmessa alemmassa kuvassa näyttäisi olevan esiintyvän sama koira, joka ei kuitenkaan ole rekisterikirjassa mainittu koira. Täältä löytyy mielenkiintoinen kuva, jossa koirat vastaavat kovasti värimerkeiltään alimman kuvasarjan koiria. Kuvan koirien kerrotaan juurikin olevan Quilters Amanda ja  Pargeter Fanfare.  Jos jollain on tietoa enemmän tietoa tästä ensimmäisestä suomalaisesta cavalierpentueesta, niin otan sitä kiitollisena vastaan. Koirahistoria kiinnostaa aina, vaikka en rotua harrastakaan.

***

Muut postaukset "arkistojen kätköistä" löytyvät täältä




2 kommenttia:

  1. Iso muutos cavassa tapahtunut. Eikä kyllä eduksi. Mielenkiintoinen postaus!

    Oikeastaan tulin kyllä kommentoimaan sun banneria :D Todella upean näköinen! Kuka mahtaa olla tekijä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Bannerin kuvan takaa löytyy graafinen suunnittelija Laura Hanni, löytyy fb:stä nimellä. Tekee monipuolisesti erilaisia koirakuvia. :)

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.