tiistai 7. kesäkuuta 2016

Posion ryhmänäyttely 7.5


Nyt kun sain hetken kirjoittaa menneitä juttuja ylös, niin täytyy häveten aloittaa toukokuun alusta. Päätin ihan harjoittelumielessä ilmoittaa vain Armaksen Posion ryhmikseen. Harjoittelu hieman taas jäi ja sain näyttelykaverikseni voimiensa tunnossa olevan uroksen, joka oli innosta pinkeänä koko näyttelypäivän. Puolustukseksemme kerrottakoon, että Ainolla oli juoksu loppusuoralla ja Armas oli ehtinyt ennen näyttelyä sopivasti hehkuttaa siskonsa parhaita päiviä ihan ajan kanssa. 
Viime hetken treenit..

Armas oli itseasiassa ensimmäistä kertaa ilman muita oman lauman koiria näyttelyretkellä, mutta se ei näyttänyt sitä haittaavan yhtään. Se oli kuin kala vedessä nauttien ainoan koiran osasta. Armas nukkui koko hieman toista tuntia kestävän matkan ja oli näyttelypaikalla se olikin sitten varsin virkeä. Pumeja oli ilmoitettu vain kolme, eli Armaksen lisäksi narttupentu ja nuorten luokan narttu.



Kehässä liikkeet menivät varsin vauhdikkaasti mutta pöydällä Armas taas malttoi seistä koko komeudessaan. Se oli niinkin ryhdikkäänä, että tuomarimme Elena Ruskovaara sai mitattua sen peräti 49 cm korkeaksi. Tämä olikin Armaksen ennätyskorkeus. Hylkyhän siitä rapsahti, mutta en osannut olla pettynyt tai edes surkutella asiaa, sillä arvostelu oli muuten hyvä ja koiran näköinen. Armaksen ollessa 47,5cm, olen koko ajan vain odottanut milloin mittaan lipsahtaa ylimääräinen senttijä ja lähdemme hylätyn kanssa kehästä, sillä tuollakin korkeudella sen voisi tiukka tuomari hylätä. Tuomari kehui Armaksen lihaskuntoa erityisen hyväksi ja arveli senkin tuovan sille lisää korkeutta.

"Valitettavasti liian iso. Hyvin maskuliininen, jäntevä. Mittasuhteiltaan oikean mallinen uros. Erinomainen vahva ylälinja ja hyvä lihaskunto. Varsin hyvä karva. Korrektit silmät ja korvat. Tarpeeksi täyttynyt kuonontyvi. Malttamaton liikkuja, pomppii mieluusti. Malttaessaan oikea askelpituus. Tiiviisti kiertynyt häntä. Malttaessaan myös tyypikäs liikkuessaan ylälinjan puoleen (puolesta?). Koko määrää palkintosijan." VAL HYL


Rop-pentu




ROP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.