keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Piteån kansallinen ja pumijuttuja 28.- 29.5.2016

Kuva: Mirjami Hornela
Toukokuun viimeinen viikonloppu oli kovasti odotettu ja sen eteen tehtiin paljon töitä. Piteån kansallinen näyttely oli vain sivuseikka ja vauhdinottoa viikonlopun varsinaiselle tapahtumalle eli Pumit ry:n kevätkokoukselle ja yhdistyksen mätsärille.

Piteån näyttelyssä oli taas kerran mukava käydä. Sain juteltua pumijuttuja kolmella kielellä ja tehtyä hieman pr-työtä yhdistyksen eteen. Aino ja Armas pärjäsivät ihan mukavasti, vaikka ei vielä sertejä saatukaan. Tällä kertaa oli tyytyminen varaserteihin. Itse näyttelystä ei kuvia valitettavasti ole, sillä saimme auton liian lähelle kehää ja päädyimme käyttämään molemmat koirat yksitellen kehässä autosta käsin. Kameramiehini oli siis koiravahtina sisarusten käydessä vuoron perään esiintymässä. Taktikointi kannatti, sillä kumpainenkin keskittyi kehässä liikkumiseen kaikennäköisen kiilaamiseen sijaan. Armaskin jopa liikkui paremmin kuin ikinä ennen, toki ei vieläkään riittävän hyvin. Liekkö tuoreilla, keitetyillä, maksanameilla (jotka tätä kirjoittaessa tajusin vieläkin olevan näyttelyrepussa..) ja bh:n seuraamistreeneillä ollut vaikutusta. Tuomarina meillä oli Ann Long-Doyle Irlannista, jolla itselläänkin on pumi. Oli siis mielenkiintoista käydä hänen kehässään.

"Strong male, well ang. over all, good head shape. Good ear prop., strong bone, strong hind quarters. Could have moved better on the day, but over all sound" Champion class EXCELLENT, Competition class 2. Best Male 3. Reserve CAC
Ainoa hieman haittasi vapiseva pöytä, jota en meinannut saada millään tuettua heilumattomaksi. Aino sai koottua itsensä pöydällä tasapainoilusta huolimatta ja esiintyi hyvin.

"Strong soud bitch. Good conformation over all. Lovely dark eye. Good shaped head. Correct earset. Good bone. Strong hind quarter. Good coat. Moved with drive." Champion class Excellent, Competition class 1, Best Bitch 2. Reserve CAC

Piteåsta kurvasimme Ouluun ja yövyimme ihastuttavassa Lasaretin hotellissa. Hotelli oli sijainniltaan mitä parhain koiria ajatellen ja olisin mieluusti voinut viipyä siellä pitempäänkin. Ympäristö oli ihastuttava ja hotelli tunnelmallinen, jossa oli hyvällä maulla sekoitettu uutta ja vanhaa.


Sunnuntaina oli sitten hartaasti odotettu kevätkokous, joka saatiin sukkelasti nuijittua läpi ja kiirehdimme pussittamaan mätsäripalkintoja ja laittamaan kaiken kuntoon ennen osallistujien saapumista. Meillä oli Hau-Hau Champion sponsorina ja saimmekin varsin mukavasti palkintoja, jotka tuntuivat olevan myös osallistujien mieleen. Minulle oli langennut tuomarin osa ja pääsin arvostelemaan isoja aikuisia. Kuinka ollakaan, taas kerran valikoitui sinisten ja punaisten voittajiksi metsästyskoiria niiden upeiden liikkeiden ja lihaskunnon vuoksi. Päivän oli kaikkinensa onnistunut ja erityisesti mieltä lämmitti se miten saimme paikalle muita pumisteja talkoilemaan ja osallistumaan tapahtumaan. Kiitos kaikille!

Kuva: Mika Pasanen




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.