lauantai 31. tammikuuta 2015

Pesupäivä



Tänään odotettu päivä viimein koitti, eli pumit joutuivat pyykkiin. Olen joulukuun alusta asti odottanut sopivaa hetkeä porukan pesuun kunnon trimmiä varten, mutta pakkaset olivat välillä niin hurjia etten ole tohtinut. Nuppu ehti jouluksi saada pesun ja puunauksen, joten sen kanssa ei ole hetkeen huolta asiasta. 

Kampasin Usvan, Ainon ja Armaksen ennen pesua kuten pumin kanssa kannattaa tehdä.
Usvalla oli pidempi kampausväli, eli sen kampasin ja siistin viime mätsäriä (27.12) varten. Edelleen turkki oli ihan hyvässä iskussa ilman takkuja. Jalkakarvoihin käytin harjaus/hoitonestettä (K9) mummokoiran oman mukavuuden vuoksi. Ainon puolestaan kampasin  noin kolme viikkoa sitten ja se oli saanut ns, valjastakun rintakehäänsä tämän viikon aikana. Varustauduin operaatioon klipperillä päästäkseni helpolla, mutta takku lähti keveästi tavallisella kammalla. Ollaan siis menossa kohti Nupun turkinlaatua Ainonkin nutun kanssa. Ainon kampaamisessa meni noin 45min kun keräsin taas kaikki potentiaaliset takunalut, eli pienet irtoavat solmut ja tupsut turkista pois.
Ainon pohjavillat kolmisen viikkoa sitten
Armas tuli kammattua hieman joutuisammin, koska isäntänsä odotteli sitä kuntolenkille kaveriksi. Armaksella kampausväli oli myös kolmisen viikkoa. Tuolloin se oli ollut paikoin lahjakkaassa (reisien sisäpinnat ja pippelin edusta) takussa, että klippasin siltä pahimmat pois ja kampasin ronskimmin kaikki pienet takunalut ja irtoavan karvan pois. Nyt siitä lähti vain hieman pohjavilla, mutta ei ollut yhtään takkua.

Armaksen karvausta noin kolmen viikon takaa.
Pesuoperaatiossa ei kauaa nokka tuhissut kiitos Mikan, joka oli apuna sääästämässä selkääni. Shampooksi valikoitui äärimmäisen hyväksi todettu K9 crisp texture shampoo. Saman merkin hoitosuihketta käytän Usvan jalkakarvojen kampaamiseen ja lumelta suojeluun. Masterpetin vaniljan tuoksuista shampoota ei tule käytettyä kuin erikoisen pahanhajuisiin koiriin, sillä vaikka se on karkeakarvaisille tarkoitettu niin en koe sen tekevän mitään ihmeellistä turkille pesun ja imelän hajustamisen lisäksi. Meillä on myös pullot Biogancen ja Bio-Groomin karkealle karvalle tarkoitetut shampoot, mutta ne eivät ole osoittautuneet niin hyviksi kuin K9 sarja. Hexociliä on käytetty Leksun hotspotiin ja Usvan selkänäppyihin, mutta onneksi sille ei ole ollut nyt tarvetta. 
Masterpetin pullo on sen verran sievä, että se tulisi ehkä valittua hyllystä ensimmäisenä ilman parempaa tietoa.

Pesun jälkeen pumit puristettiin pyyhekuiviksi ja ne saivat kuivata vapaasti. Tällä tavalla turkki kihartuu juuri sopivasti trimmiä ajatellen. Aino ja Armas olivat todella nopeaa kuivia, mutta Usvaan tarttui kylmä ja se halusi täkinmutkaan lämmittelemään. Ainoon ja Armakseen ei kylmä ehtinyt missään vaiheessa tarttua, sillä ne olivat sen verran puuhakkaita ja villitsivät toinen toistaan uskomattomiin säntäilysuorituksiin eteinen-keittö-olohuone akselilla. Leksua moinen ilmonpito harmistutti ja se olisi mielellään pistänyt nuorison kuriin ja järjestykseen.

Usva on tyytyväinen

Armaksen karkeaa nuttua


Huomenna toivottavasti löytyy aikaa ja inspiraatiota trimmille ennen töihin menoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.