tiistai 13. tammikuuta 2015

MyDogDna-passi ja PLL vapaat pumit



Eilen ja tänään tulivat Nupun, Ainon ja Armaksen dna-passien tulokset. Kaikki kolme ovat PLL vapaita, eli eivät kanna primaarisen linssiluksaation geeniä, joka siis olisi tuskallinen silmäsairaus.

Tästä linkistä lisää PLL sairaudesta pumeilla. Suositeltua on, että vähintään jokainen jalostukseen käytettävä koira tutkittaisiin em. sairauden varalta.

MyDogDna-passi toi minulle paljon lisää mielenkiintoista opiskeltavaa mm. väreistä ja niiden genetiikasta. On myös mielenkiintoista nähdä miten eri pumiyksilöt, omat mukaan lukien. sijoittuvat geneettisellä kartalla suhteessa muihin pumeihin ja muihin paimenkoirarotuihin. Toivoisin vain, että lisää pumeja testattaisiin, jotta nähtäisiin onko meillä geneettisesti miten erilaisia linjoja olemassa. Tieto auttaisi tulevaisuudessa paljon mm. jalostuvalintoja miettittäsessä. Geneettistä monimuotoisuutta lisäämällä on mahdollista vastustaa sairauksien lisääntymistä ja ilmenemistä.Jos saisimme nyt edes kaikkiaan kolmekymmentä pumia testattua, niin saatavan tiedon määrä lisääntyisi. Tällä hetkellä näyttäisi olevan testattuna noin 25 pumia.

Ainon, Armaksen ja Nupun profiilit ovat julkisia, kuten muutan muunkin pumin, joten suosittelen edelleen asiasta kiinnostuneita kirjautumaan MyDogDnan sivuille ja tutustumaan palveluna antiin. Tästä linkistä pääsee katselemaan ilman kirjautumista mallikoiran (kultainennoutaja) tietoja.



*******************

Pirkkalassa tapahtuu!

Laadukkaita koira- ja kissatuotteita tarjoushinnoin kahden päivän ajan 24.-25.1.2015 Pirkkalassa. La klo 10-16 ja sunnuntaina klo 12-16. Maksuvälineinä käyvät käteinen ja kortit. Tuotteet ovat myynnissä myyntierittäin, niitä ei myydä yksittäin. Tervetuloa ostoksille ja viihtymään! Tuotemerkkeinä
 Hau-Hau Champion, Premium PrimaCat ja Planet Pet Society.

Kuvaa klikkaamalla lisätietoja



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.