torstai 16. tammikuuta 2014

Verikokeita

Tiistain ja keskiviikon välinen yö meni hyvin. Mitä nyt minut herätettiin klo 04.00, jomman kumman teinikoiran toimesta. Käväisin sitten Ainon ja Armaksen kanssa pissalla. Armas oli tosin jo ehtinyt tehdä kaikki tarpeensa lattialle. Vatsahan sillä on nyt löysä tuon korkean kortisonikuurin vuoksi ja pissaa tulee edelleen samasta syystä ihan käsittämättömän paljon.

Keskiviikko aamuna suuntasimme heti klinikalle ja olimme siellä vain kolmisen tuntia. Armas otti pöydällä rennosti ja otti tutun nestetankkauksensa kalium lisällä. Minä sen aikaa selvittelin sormin sen takkuja jaloista ja nypin sen kylkikarvoja. Alkaa olla jo varsin kodikas oli klinikalla ja koira menee sinne varsin innokkaana.

Hyvät uutiset jatkuivat. Hematokriitti oli tänään 30, eli lähes normaali eikä merkkiä hemolyysistä. Voi kun nyt tilanne pysyisi tuollaisena. Kaliumissa oli edelleen hieman vajausta. Kotiin  päästyämme Armas söi heti kupillisen raksuja. Ollaan nyt pikkuisen livetty raakaruoasta, sillä tällä hetkellä Armas saa syödä sitä mikä sille maistuu parhaiten.

Jatketaan vielä säännöllisiä klinikkakäyntejä ihan sen vuoksi, että pysytään tilanteen tasalla veriarvoista. Taas on itsellä hieman helpottuneempi olo

Torstai aamuna oli taas käynti klinikalla. Tällä kertaa hematokriitti oli 28-29 ja verinäytteessä oli hieman näkyvissä hemolyysiä. Positiivista oli laboratoriolausunto 13.1 verinäytteestä. Siellä oli muutamia arvoja yläkantissa, mutta punasolujen tuotanto oli kuitenkin voimakkaana käynnissä luuytimessä. Tällä käynnillä laitettiin taas nestettä 500ml suoneen ja saimme uudenlaiset kortisonit loppuneiden tilalle.


Perjantaina taas uudelleen..



Armas on saanut kovasti kehuja helposta käsiteltävyydestä noin vilkkaaksi ja  nuoreksi urokseksi. Muutenkin se ottaa ihailtavan rennosti nuo tipassa odottelut. Torkkuu ja välillä kuulostelee mitä ympärillä tapahtuu. Ponkaisee kyllä heti liikkeelle kun annan luvan, mutta siihen asti ottaa lunkisti kun ei ole mihinkään kiirettä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.