perjantai 18. tammikuuta 2013

Pentula

Eilinen ilta meni huonekalujen siirtelyssä ja pentulan laittamisessa. Keittiöstä tuli siis pentula ja vastoin alkuperäistä suunnitelmaa miehet muuttivat makkariin ja minä Nuppusen kanssa keittiöön. Keittiön pöytä muutti olohuoneeseen. Tuntuu, että rintamamiestalon alakerrasta loppuvat neliöt kesken. Tosin pennuille tulee mukavan iso ja keskeinen tila. Oma operaatio oli keittiön oven etsiminen kellarista ja sen raahaaminen keskikerrokseen. Emma alkuunkaan olleet varmoja onko ovi edes sopiva, sillä se oli vanhojen asukkaiden peruja. Nyt kun huoneet ovat ihan uudessa järjestyksessä ja on yksi ylimääräinen ovi, tuntuu kuin koko mökki olisi ihan uusi tuttavuus. Eteisessä tuli sama ongelma kuin silloin kuin tänne muuttimme. Valitsen siis aina väärän oven kun haluan jonnekin, varsinkin nyt kun niitä on neljä rinnakkain. Enköhän taas opi. Nuppu otti huonekalujen edes takaisin raahauksen varsin tyynesti.



Ensimmäinen yö keittiössä meni hyvin. Nuppu tutustui pentulaatikkoon ja kokeili sitä ahkerasti. Tuli kuitenkin nukkumaan minun jalkoihin käytyään mutkan sohvalla. Pentuhuoneen sisustus on vielä kesken, eli muovit on vain puolessa huoneessa. Mattoja olen löytänyt lattiaan vasta yhden, mutta eihän noita jostain vielä löydy. Pentulaatikon sisustus on valmis, pentuja lukuun ottamatta. Eristin laatikon pohjan ja reunat retkipatjalla, ettei lattioista hohkaisi kylmää.

Nupun lämmöt ovat edelleen mallillaan. Eilen kävin ostamassa uuden kuumemittarin, mutta kuten on todettu halvalla ei  useinkaan saa hyvää. Jos nykyinen mittari näyttää koko ajan asteen odotettua vähemmän, niin ihmisillä kuin koirallakin, niin uusi mittari vilkuttaa vain himmeää seitsemää astetta. Toivottavasti digivaaka on hieman parempi, sekin on kyllä samasta liikkeestä. Vip-lähtetys tuli sopivasti ja toi rullan pentulakanaa lapinkansojen päälle. Yritin painotalolta saada ns. viiran loppua, eli sanomalehtipaperirullan loppuja, mutta niitä kuulema annetaan nykyään vain päiväkodeille. Harmi, sillä puhdas sanomalehtipaperi olisi ollut loistavaa, ilman sitä tahrivaa painomustetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.