torstai 17. tammikuuta 2013

Masun kasvatusta


Viime kirjoituksesta on luvattoman pitkä aika, viikko peräti!



Maha 9.1

Maha 16.1 illalla
Kiirettä on pitänyt ja saimme vasta nyt pentulaatikon valmiiksi. Torstaina alkaa sitten pentulan sisustaminen. Tarkoitus olisi asuttaa pikkuväki keittiöön. Leksu muuttaa vinttiin asustelemaan isäntänsä kanssa ja me akat vallataan alakerta kokonaan. Nupun lämpöjä on alettu mittailla tiistai illasta ja nyt viimeisin mittaus oli niin alhainen, että jos tästä yöstä selvitään ilman pentuja, niin käyn heti aamusta ostamassa uuden digimittarin. Epäilen ensimmäisenä lämpömittarini toimivuutta, sillä päivissä ollaan laskujeni mukaan menossa 56 vrk:ssa. Nuppu kyllä näyttää olevan ihan tyyni ja rauhallinen, ainoa asia mikä sitä vaivaa on liian iso massu, joka estää takaliston kirputtamisen. Onneksi ihmiset ovat sitä varten..

Turkillekin aioin vielä tehdä jotain fiksausta ennen pentujen syntymistä. Tassukarvat ovat sen verran karmeassa kunnossa haalareiden ja muiden vaatetusten jäljiltä, että jos en nyt kertaalleen kampaa niitä läpi, niin saan vetää ne koneella pentujen jäljiltä jääneet pois. Nuppu tiputtaa turkkiaan muutenkin nyt hyvin tehokkaasti. Jäljelle jäävä karva on karkeaa kuin teräsvilla, normaalistikin sillä on kyllä kiitollisen karkea karva. Varsin helppohoitoinen. Täällä on tosiaan edelleen epäinhimillisen kylmää. Tälläkin hetkellä -25 'C pakkasta. Ulkona ei kykitä kuin tarpeellinen aika.

Aamupäivät ollaan vietetty Nuppusen kanssa sängynpohjalla maaten ja ihmetellen pentujen liikehdintää. Olen yrittänyt liikkeiden perusteella arvioida monta olis tulossa, mutta mitään varmaa en uskalla sanoa. Kovasti mahassa on kuitenkin liikettä.

Pentukyselyjä on tullut mukavasti jo tässä vaiheessa ja lupaavia sekä mielenkiintoisia perheitä olisi pennuille tarjolla.

2 kommenttia:

  1. Taivaanrannaalla seurataan tiiviisti tilanteen kehitystä...muistan niin elävästi oman pentuprojektimme Iipan kanssa!

    VastaaPoista
  2. Ihanan jännittävää!! Ja mahtavaa, että koteja on jo ilmoittautunut nuppumanoille :-)

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.