keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Aino tokokoulussa osa 2


Maanantaina pääsimme viimein Ainon kanssa taas treenailemaan tokoa ryhmässä. Hyvin ehdittiin, vaikka treenien jälkeen piti vielä suunnata töihin. Tällä kertaa ei ollut varsinaista ohjausta, vaan treenattiin edellisen kerran juttuja porukalla. Sopi hyvin meille, sillä kotiläksyt olivat tekemättä ja monta treenikertaa jäänyt väliin.

Aino otti jonkin verran häiriötä muista ja pyrki häiritsemään muita. Silloin kun Ainon piti kiireisenä ei se ennättänyt miettiä ylimääräisiä, vaan keskittyi täysillä suorittamiseen. Ohjelmassa oli mm. merkki, seuraaminen, peruuttaminen, paikallaanolo. Merkkiä teimme ensimmäistä kertaa ja Aino näytti tulevan äitiinsä siinä. Hyvin nopeaa se näytti huomaavan, mistä palkitaan. Tarkoitukseni oli alunperin palkita sitä merkin kiertämisestä, mutta koira alkoi hieman jo kokeilla merkin takana seisomista.

Seuraamisen opettamista en ollut ehtinyt miettiä loppuun asti. Paljon sitä olen miettynyt, mutta lopputuloksesta en ole varma. Sen tiedän, että pelkästään perinteisellä imuutuksella saan vain aikaan pomppivan seuruun. En vain osaa. Piti ihan miettiä miten olen kaksi ensimmäistä koiraa opettanut seuraamaan, kun kolmas on se pomppija. Ainon kanssa on nyt suunnitelma muodostumassa ja Armakselle myös. Kumpaakin lähden viemään kokeilumielessä kahdella erillä tavalla eteenpäin.

Peruuttamista Aino on tehnyt aikaisemminkin, lähinnä ollaan harjoiteltu sitä käytännön tilanteissa. Välillä tuli jo pitkää suoraa pätkää, välillä ei. Paikallaoloon, siis maassa oloon, sain jo tällä yhdellä kertaa hieman kestoa. Tätähän ei olla treenattu oikeatsi vielä koskaan. Kosketusalustaa tuli otettua muutamaan otteeseen häiriössä ja koira polkee sitä vimmatusti, välillä jopa kahdella tassulla. Seuraavaksi pitää enää nimetä toiminto ja vaihdella etäisyyksiä.

Ainon tämän viikon suunnitelma

[ ] Kontaktikävely peruuttaen, tavoitteena katkeamaton kontakti --> koiran kääntäminen sivulle
[ ] Perusasentoa
[ ] Paikallaoloa
[ ] Kosketusalustan nimeäminen



Sunnuntaina kävimme mökillä tuulettumassa. Koirilla oli kivaa, vaikka Nuppu ja Usva joutuivatkin olemaan eristyksissä nuorisosta. Nuppu juoksunsa vuoksi  ja Usva kipeän takajalan takia. Sattumalta aloimme molemmat ontua vasenta jalkaa viikonlopun aikana. Usvan ontumisen syy on vielä mysteeri, mutta minulla se johtuu rehellisestä liukastumisesta ja polven taittamisesta. Diagnoosina oli jonkinsortin repeämä jossain ja tanssiminen kiellettiin 4 viikoksi. Yhtään ei tanssita, mutta agilityä tekisi mieli juosta. Taitaa sekin vain olla kiellettyjen aktiviteettien listalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.