maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kemin KV

Kemin Kv tuli sitten ihan yllättäen. Perjantaina havahduin siihen tosiasiaan, että koirat näyttävät oikeasti kahdelta kauhtuneelta villasukalta. Kiitos lukuisien uimaretkien. Takussa ne eivät olleet, mutta kiharat olivat vain tiivistyneet turhan paljon. Muutaman viikon, jos olisin odottanut niin sitten olisi voinut jo puhua huovasta. Viikko sitten Nuppu olisi ollut vielä kehään vietävän näköinen, mutta nyt oli pakko jo tehdä jotain.


Perjantai ilta alkoi mukavasti molenmpien näyttelyyn lähtijöiden kampaamisella. Reilussa tunnissa olivat auki. Sitten olikin kiharruttamisen vuoro. Siihen hommaan olin varannut pari pulloa aitoa vichyä. Sen mineraalien ja suolojen sanotaan tekevän turkkin karheaksi, mutta en ole tähän päivään mennessä huomannut ennen ja jälkeen eroa käsituntumassa. Toki se sihauttaa turkin äkkiä kiharalle. Nupun turkki kuivui reilussa tunnissa ja sen leikkaaminen meni nopeaa. Ilta tosin oli jo sen verran hämärä, että jouduin suorittamaan operaation hämärässä. Usvan turkki ei ollut kuiva vielä Nupun trimmaamisen jälkeenkään. Ihan ok, siitä kuitenkin tuli.

Facebookissa käytiin pienimuotoinen keskustelu leikatako turkki auki kammattuna vaiko kiharana. Asiasta taidetaan olla yhtä monta mieltä kuin on turkin laittajaakin. Itse leikkasin ennen aina suoran turkin noin viikko ennen näyttelyä ja sen jälkeen kun turkki oli kihartunut takaisin paikkailin trimmiä pitkin viikkoa ennen näyttelyä. Jos sen teki pari päivää ennen näyttelyä ja turkki oli pitkä, niin tahtomattani tulin ottaneeksi liikaa. Siirryin kiharan turkin leikkuuseen siinä vaiheessa, kun alkoi vapaa aika olemaan kortilla. Eli trimmin ehti tehdä edellisenä iltana tai pahimmillaan näyttelyaamu(yö)na/ä. Kihartuneessa turkissa näkee mielestäni heti sen miten turkki aikoo asettua. Sitten vain leikkaa pois kaiken mikä ei sovi malliin.

En nykyään juurikaan jaksa viimeistellä turkkia näyttelypaikalla, vaan pyrin laittamaan sen toivottuun kuntoon jo edellisenä iltana. Nartuillani on onneksi riittänyt karvaa, eikä ole ollut tarvetta kampailla viimeisiä haituvan tynkiä pystyyn, jotta näyttäisi joltain. Enemminkin on saanut painella turkkia kasaan, jotta ei näyttäisi liian runsaalta. Muistuipa vain mieleen Usvan eka virallinen näyttely..
Tällä kertaa joudin tosin vielä viimeistelemään Usvaa, sillä se oli nukkunut kostean turkkinsa lyttyyn ja sitä pöyhiessä sieltä nousi ylimääräisiä kiharoita, jotka eivät sopineet päivän kampaukseen. Ennen sitä tuli lähinnä heiluttua saksien kanssa ihan vain oman mielenrauhan vuoksi. Toiset tekevät sitä kehässä harjan kanssa, tosin ihan muissa roduissa.

Näyttelyissä meni odotettua paremmin. Tuomari oli tosiaan meille ihan uusi tuttavuus. Mielenkiintoinen sinänsä, koska ei koskenut koiriin lainkaan. Pyysi vain näyttämään kaikki hampaat. Laski hyvin tarkkaan onko kaikki tallella ja ilmeisesti myäs sakotti, jos niitä puuttui. Onneksi muistin tällä kertaa jättää Usvan hammastodistuksen poistetusta p4:sta kehäsihteerille. Nuppu oli hieman yllättynyt uudesta tavasta esittellä koko purukalusto, mutta se meni hyvin kivuttomasti. Usva puolestaan on tottunut vaikka mihin, eikä sitä paljoa hidasta vaikka naamaa revitään miten tahansa. Unkarilaisten rotujen kohdalla tuomari teki koko ajan merkintöjä koirista pieneen kirjaansa ja hyvin kiinnostunut koirista.



Nuppu sijoittui erinomaisella valioiden toiseksi saaden sa:n, Usva teki saman veteraaneissa. Paras narttukehässä Usvalle vaihtui esittäjäksi Lotta P. ja sijotus oli parilta komeasti pn2. Nuppu sijoittui neljänneksi ja sai vara-cacibin. Usva kävi vielä kilpailemassa junnuissa Lotan kanssa ja he sijoittuivat hienosti nuorempien toiseksi. Pari aloitti yhteistyönsä vasta näyttelyaamuna ja heillä kohtasi kemiat heti. Usva esiintyi varsin reippaasti Lotan kanssa ja peräti paljon paremmin kuin minun kanssa!

Nupusta yritin saada eilen vielä kuvia valioilmoitusta varten, mutta toivotaan että näyttelyissä otetuista kuvista löytyisi joku parempi siihen virkaan. Nuppua on kuitenkin hieman helpompi kuvata yksin kuin Mimmiä tai Usvaa, joista en koko viikonloppuna onnistunut saamaan yhtään julkaisukelpoista kuvaa.


Pitää vielä laitella lisää kuvia näyttelystä ja kirjailla arvotelut, jahka saan niistä selkoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.