tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kauden ensimmäiset jäljet



Kävimme Nupun ja Leksun kanssa tekemässä viimein tämän vuoden ensimmäiset jäljet. Mukaan lähtivät myös Jonna, Asgeir ja Sutki. Teimme jäljet toisille, jotta koirat saisivat vieraan talloman jäljen.

Nuppu teki tuttuun tapaan verijälkeä. Jäljestysinto oli kiitettävä. Minun ohjaus taas ontui, kun en osannut luottaa koiran tietävän minne on menossa. Pitää enemmän harjotella, siten ettei tiedä yhtään miten ja missä jälki kulkee. Saisi opetella luottamaan koiraan. Ekan makauksen Nuppu nappasi ilmavainulla tuulen painaessa jäljen hajua hieman sivuun. Kulma meni nätisti. Toisen makauksen se tyynesti ohitti ja palasi paikkailemaan asiaa. Vauhti oli hyvä, sain jarrutella Nuppu lähes koko ajan, mutta se  ei myöskään tehnyt ekan kolmanneksen jälkeen juurikaan turhia tarkistuspistoja.
Makauksen Nuppu ilmaisi reippaasti ja jäi kunnolla tutkimaan sorkkaa. Lähti sorkan luota pois vasta kun kehoitin.




Videossa ei näy makauksen ilmaisua, mutta se oli parasta koko jäljessä. Nyt taas treenaamaan rutiini takaisin hommaan syksyn kokeita varten.

Leksun kanssa tein pk-jäljen. Mietin hieman miten mahtaa lähteä ajamaan Jonnan tallustamaa jälkeä, varsinkin kun on viime vuonna tehnyt vain verijälkeä. Hyvin meni kaikkinensa, viime vuosien treenimääriin nähden. Alussa varauduin poskettomaan kaahaamiseen ja jätin remmin pantaan hillitäkseni menoa. Heti alussa se tosin osoittautui turhaksi. Vauhti on vuosien varrella hieman hiipunut. Voimakas se edelleen on ja välillä sain tosissani jarrutella. Välillä jarruttelin väärissä paikoissa. Leksun kanssa olisi tehnyt hyvää tietää missä jälki kulkee. Oppisin nyt alkuun lukemaan sitä. Nameja oli apuna, mutta ne lähinnä aiheuttivat sen, että jäljestäminen keskeytyi ja Leksu palasi etsimään unohtuneen herkun. Pitää muistaa, että seuraavalla kerralla on namia vain kulmissa ja loppupalkkana.

Nuppu ja Leksa olivat treeniparina varsin näppärä kaksikko. Melkeinpä rentouttavaa treeniseuraa. Kuvasta ei arvaisi miten innokkaasti Nuppukin odotti jäljelle pääsyä. Makoili vain pikkusievästi odotellen vuoroaan ilman turhia vouhkaamisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.