keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Epäviralliset agilitykisat 19.5


Ilta meni mukavasti agilityn merkeissä.

Aluksi ohjelmassa oli teoriaosuuden pito uusille alkeiskurssilaisille, eli kävimme läpi esteet ja niiden oikean suorittamistavan. Mimmi, Usva ja Asgeir olivat esimerkkikoirina. Toivottavasti kurssilaiset eivät nyt luule, että heidänkin koiristaan tulee samanlaisia kuumakalleja. Olisi tietenkin ollut suotavaa, että esimerkkinä olisi ollut myös niitä hivenen rauhallisempia agilitykoiria ;). Meidän koirien kanssa kun ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu.

Mimmi oli niin vetreänä, että uskalsin ilmoittaa sen epävirallisiin. Meitä varten räätälöitiin oma mummojen mölliluokka. Mimmi siis suoritti ratansa ilman hyppyjen rimoja. Kaikki muut esteet olivat normaaleja. Yllätyin Mimmin intoa ja vauhtia, millä se radan suoritti. Mielettömiä käännöksiä ja puhtaat kontaktit. Se teki töitä ilman sitä jännittyneisyyttä mikä viimeisissä virallisissa kisoissa oli aistittavissa. Uskoakseni se on pitemmän aikaa jännittänyt hyppy esteitä, juurikin sen takia ettei se enää hahmota rimojen etäisyyttä kunnolla. Mimmi ei tosiaankaan jäänyt kertaakaan haukkumaan esteiden eteen. Mummelin kanssa on mukava harrastaa agia, nyt kun voi tehdä kaiken ihan puhtaasti koiran ehdoilla, eli jos Mimmi ei halua treenata jonain päivänä, sen ei tarvitse.

Usva sitten, hmm. Voisi sanoa että minun ohjaaminen on ihan syvältä. Ykkösten rata ei mennyt edes sinne päinkään. Kakkos-kolmosten radalla oli jo sellaisia kohtia mistä pidin. Kontakteista ei kannata mainita mitään vielä mitään, kun harjoittelu on ihan alussa. Usva kyllä oli innolla mukana, se piristää aina vaikka oma suoritus olisikin kuinka kamalaa tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.