lauantai 24. toukokuuta 2008

Agistelua ja tottistelua malinoisilla


Tänään oli Lexun vuoro viihdyttää minua opiskelujeni lomassa. Suuntasimme iltasella koulun pihalle treenaaman paikallaan oloa, luoksetuloa ja agia. Ihanaa, kun koira tekee ekalla käskyllä ja pysyy käskyn alla niin kauan kun annetaan vapautus. Pumpeloille on tullut annettua liikaa vapauksia, toisin kuin Lelulle. Lexu jaksaa todella hyvin tehdä töitä, kun on niiden aika, mutta heti vapautuksen jälkeen se uppoutuu omaan hajumaailmaansa. Tosin on koko ajan kuulolla, eli keskittyy jatkamaan työntekoa heti kun pyydetään.

Paikallaan olossa L. kestää jo häiriötä todella hyvin, eli minä saan hillua miten haluan (agia ajatellen).

Luoksetulon asento on välillä hieman vino, mutta korjaantuu kun vaihdan välillä palkitsevaa kättä. Olen siis liikaa palkinnut vasemalta. Sivulle tulo on näpsäkkä.

Agia treenasimme matalilla aidoilla (jotain lasten tasapainottelujuttuja). Paikallaanolo on jo varsin hyvä, ja siihen olenkin panostanut. Kulmat 90 ja 180 astetta onnistuivat hyvin, samoin vastaanotto.

Ensimmäistä kertaa palkkasin kunnolla patukalla ja se toimi hyvin, itseasiassa paremmin kuin odotin. Minä siis osasin jotensakin jo käyttää sitä palkkana.

Kotipihalla treenasimme hetken mielihjohteesta kaukokäskyjä, jotka myöskin onnistuivat hyvin.

Tästä on taas hyvä jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.