perjantai 1. tammikuuta 2016

Minkä taakseen jättää..

Vuoden vaihduttua olemme taas tässä vaiheessa, jolloin on tapana miettiä mitä tulikaan tehtyä ja toteutuiko tavoitteet. Vuosi sitten suunnittelin seuraavaa:




Usva

Usva täyttää maaliskuussa 14 vuotta, joten tärkeinpänä tavoitteena saada se pysymään yhtä hyvinvoivana ja pirteänä mitä se on tällä hetkellä. Jos tässä onnistun niin sitten voisi ajatella muutaman näyttelykäynnin kesälle. Mätsäreissä saa kulkea jos tuntuu kivalta. Omatoimitreeneissä se saa myös kulkea mukana ja pääsee halutessaan tekemään sille mielekkäitä juttuja.

Toteutuma:
Usva kävi mätsäreissä alkuvuoden, mutta kesää kohti ikä alkoi jo näkyä sen verran, että päädyimme jättämään missikisat nuoremmille. Olin ilmoittanut sen muutamaan näyttelyyn kesällä, mutta jätin viemästä kehään. Aikansa kutakin. Usva kulki treeneissä mukava vielä syksyyn asti ja pääsi aina rallattelemaan putkissa. Syksyn Usva oli tiiviisti mökkeilemässä nauttien eläkepäivistään ja muuttikin sitten äidilleni hieman leppoisampaan seuraan. Terveenä se on pysynyt, kunnes tutkittiin ja löydettiin runsaat struviittikiteet. Samaan syssyyn uusittiin särkylääkkeet nivelrikon hoitoon. Uusi lääke on loistava ja kiteisiin etsitään tällä hetkellä oikeanlaista ruokavaliota.



Lex

Lex täyttää maaliskuussa 10 vuotta ja sille otetaan pappakoiran tavoitteet, eli saada sille mielekästä piristystä päiviin ja koittaa pitää se mahdollisimman hyvässä kunnossa. Toivottavasti tulevana vuonna säästytään terveysongelmilta.

Toteutuma:

Kaikki meni suunnitelmien mukaan siihen asti kunnes Leksu sairastui yllättäen ja jouduimme tekemään nopea lopettamispäätös koiran kunnon romahdettua parissa päivässä. Leksun lähtö oli niin nopea, että välillä vieläkin ihmetyttää se, mihin kaikki aika katosi. Harmittaa, etten päässyt nauttimaan pappaikäisestä malinoisista, mutta nopea lähteminen voittaa pitkän sairastamisen.



Nuppu



Mejä 

Mejä jatkuu Nupun päälajina ja tavoitteena on kaksi koekäyntiä ja niistä tulos. Ennen kokeita voi-treeniä sopivasti.

Toteutuma:
Treenattiin varsin maltillisesti. Tehtiin ohjaajavaihdos kesken kaiken ja saatiin kaksi koepaikkaa. Toisesta kokeesta tulokseksi VOI 2. Mika pääsi siis kylmiltään Nupun kanssa voittajaluokkaan tutustumaan koiran tapaan työskennellä ja ekan kokeen jälkeen jo oppi lukemaan Nuppua jälkihommissa.

Rally-toko
Tavoitteena on saada Nuppu alo-kuntoon ja osallistua ainakin epäviralliseen kokeeseen.
Toteutuma:
Treenattiin vielä alkuvuosi, mutta koiraa ja omaa aikataulua kuunnellen jätimme ryhmäpaikan ja turhan kiirehtimisen. Nuppu muutti loppuvuodesta 2014 äidilleni ja ei lopulta ollut niin innoissaan enää minun kanssani treeneissä stressitason ollessa turhan korkea.

Näyttelyt
Tavoitteena saada Nuppu esittelykuntoon. Mahdollisesti jokunen näyttelykäynti.
Toteutuma:
Kaikki meni suunnitelmien mukaan.

Agility
Muutama startti omissa kisoissa
Toteutuma:
Agility jätettiin pois Nupun jumiuduttua yhtenään. Lihasjumit vähenivät kun saatiin koiran stressi lopulta laskemaan osoitteenmuutoksella ja paremmin rytmitetyllä elämällä.



Armas

Mejä
Mejän olen ajatellut olevan Armaksen päälaji vuonna 2015. Tavoitteena kaksi koekäyntiä ja riittävästi treeniä
Toteutuma:
Ei treenattu niin paljon kuin olisin toivonut. Koepaikka saatiin, mutta peruin sen ja päätin olla kiirehtimättä.

Agility
Perusohjaus ja -hallinta kuntoon. Pussin ja renkaan opettaminen, kontaktit varmoiksi. Ryhmässä treenausta.
Toteutuma:
Tavoite toteutui viree hallinnan osalta ja perusohjauskin jo sujuu. Vuoden aikan keskityttiin treeneissä pääasiassa vireeseen ja rauhoittumiseen. Näiden treenien ansiosta räiskyvä koira keskittyy tekemiseen ja päästiin jo nauttimaan irtoamisesta ja hallitusta estetyöskentelystä. Renkaan taitaa jo osata. Pussia tehtiin muutaman kerran ja kontaktit jäivät aika vähälle. Ei treenattu ryhmässä.

Toko
Alo-liikkeiden opettelua
Toteutuama:
Opeteltiin, mutta vielä ei osata mitään merkittävää.


Bh

Liikkeiden opettelua
Toteutuma:
Pieniä osasia treenattiin sieltä täältä.

Näyttelyt
5-8 näyttelykäyntiä
Toteutuma:
Yhdeksän näyttelykäyntiä, joista 1x vsp, 3 x sert, 1 x cacib, 2x varacacib, muotovalio. Edelleen ei osaa ravata hihnassa täyttä ympyrää.


Aino

Agility
Agility tulee olemaan Ainon päälaji tokon ohella vuonna 2015. Tavoitteena loppujen esteiden opettelu ja epäviralliset kisat. Kisakuntoon vuodeksi 2016.
Toteutuma: 
Treenattiin agia, mutta mistään kisakunnosta ei kannata vielä puhua

Toko
Alokasluokan liikkeet. Vähintään yhdet epäviralliset kisat. Koekuntoon vuodelle 2016.
Toteutuma:
Juu, ei kisakuntoinen, mutta jotain jo osaa. Työskentelyvire on todella kiva.

Mejä
Treeniä ja koekuntoon vuodelle 2016
Toteutuma: 
Treenattiin maltillisesti. Koira on periaatteessa koekuntoinen jälje puolesta, mutta ei hötkyillä.




Näyttelyt

5-8 näyttelykäyntiä
Toteutuma:
Yhteensä 13 näyttelykäyntiä, joista 1 x rop, 2x sert, 6 x vasert, 1x cacib, 4x varacacib, näistä ainakin ruotsin cacib vahvistuu Ainolle.



Lisäksi vuonna 2015..


  • Omien koirien laittaminen etusijalle koiraharrastuksessa
    • Ei aina onnistunut
  • Luustokuvaus tammi-helmikuu
    • Kuvattiin, mutta Ainon selkäkuvista ei vain saatu virallisia
  • paimentamaan vuoden aikana useammin kuin kerran
    • Käytiin kahdesti, ei merkittävää kerrottavaa jälkipolville.
  • suunnistuksen opettelu
    • Periaatteessa osaan käyttää kompassia, mutta en lähde metsään sen varassa.
  • ohjaaja kisakuntoon
    • Ravasin selkäni kanssa tutkimuksissa, verikokeissa, magneettikuvissa ja imetyttämässä rintalastasta luuydintä. Ei löytynyt mitään, vaikka etsittiin selkärankareumasta syöpään kaikkea mahdollista. Nikamamuutos on ja pysyy ja sen kanssa eletään. Onneksi se ei vaikuta työkuntoon, ainoastaan nostoista ja agissa kipeytyy. Kisakuntoisuus ei totetutunut, mutta olen terveyshuolia vähempänä nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.