maanantai 23. maaliskuuta 2015

Muodonmuutos


Usva kävi kampaamisen jälkeen kylvyssä ja lopputulos huusi minua tekemään jotain sen turkille. Ei auttanut kuin kaivaa välineet esiin ja alkaa hommiin. Muodonmuutokseen meni kaiken kaikkiaaan aikaa 40 minuuttia.


Pääsin kokeilemaan uusia Marsin saksia, koska turkki oli pesusta putipuhdas eikä hiekkaa ole ollut näkösälläkään kylvyn jälkeen. Villakoirakampa on sitä varten, että painuneet kiharat saadaan oikeille paikoille ja harja ikävimpien takkujen aikaisuun. Yleensä en käytä harjaa pumin turkkiin, mutta vanhan koiran herkälle iholle se on miellyttävä. Harjaa vain pitää osata käyttää, jotta sillä saa oikeasti takut pois koirasta. Tällä kertaa K9 mahtavaa harjausnestettä ja harjaa ei tarvittu, sillä olin saanut ennen pesua tekemässäni turkin auki kampaamisessa kaikki takut pois. Namit puolestaan olivat elintärkeitä ja Usva sai niistä kummasti voimaa operaatiosta selvitäkseen.

Tältä se sitten näytti kun kiharat olivat oikeilla paikoillaan. Tykkään saksia pumin turkin kihartuneena, koska silloin siihen saa parhaiten sen oikean muodon. Tässä on tosin osa kiharoista liian aukinaisia, eli ns. hätäpermanentissa. Jos turkin leikkaa suorana on se kihartuessaan usein oletettua/toivottua lyhyempi.

Pumin turkinhoidon neljä tärkeintä vaihetta ovat:
  1. Kampaaminen ihoon asti, eli kaikki irtoava karva ja takut pois
  2. Pesu mielellään karkealle karvalle tarkoitetulla shampoolla. Hoitoainetta ei tarvitse, ellei ole kyse pehmeästä/runsaasta/pentukarvasta.
  3. Turkin annetaan kuivua vapaasti itsekseen kihartuen. Fööniä ei tarvita. Pumi kuivaa itsensä sohvaan ja mattoon tai juosten vimmatusti pesunjälkeisessä hepulissa ympäri kotia. Puristele pumi pyyhekuivaksi ennen pesuhuoneesta vapauttamista.
  4. Saksitaan turkista riippuen haluttuun muotoon.


Usvalle oli tarkoitus tehdä helppohoitoinen ja siisti vanhan koiran turkki, jolla sen kehtaisi myös viedä esille. Meillähän on tulossa tuikitärkeä pääsiäismätsäri lauantaina. Pään ja korvat jätin vielä keskeneräiseksi, sillä ne saavat niin sanotusti ässehtiä, eli tekeytyä itsekseen, eli karvat ja kiharat hakevat muotoaan turkin ollessa puhdas. Kuvasta huomaa, että mm. kulmien kohdalle jäi kulmakarvat, jotka joutavat pois. Myös kuono-osan karvoitus on vielä muutaman millin liian pitkää minun makuuni.


Uudet sakset (Mars Professional 22cm) olivat yllättävän hyvät hintaansa nähden. Olen pitkään pärjännyt ihanilla Roseline 88081 saksillani ja valitettavasti leikannut niillä turkkia kuin turkkia. Nyt oli mukava pitkästä aikaa huomata miten eri tavalla ihan uudet sakset leikkaavat. Marsilaiset olivat niin terävät, että sain pelätä leikkaavani ruuminosia irti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.