sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Messari ja messarin tuliaiset..

Aino ja Armas osallistuivat lauantaina ja sunnuntaina messukeskuksen voittajanäyttelyihin. Menestystä ei tullut sitten yhtään, mutta reissu oli sitäkin mukavampi. Huolimatta raskaasta ajomatkasta ja ajoittaisesta epäonnisuudesta mikä reissua vaivasi.



Lauantain tuomarina oli venäläinen mummeliValentina Ivanishceva , joka oli hyvin mielenkiintoinen pumituomarina. Hieman etukäteen hirvitti mitä esiintymisestä tulee, mutta treenaamattomuuteen nähden molemmat pennut esiintyivät riittävän hyvin. Tuomarin kanssa tuli pientä keskustelua Armaksen säkäkorkeudesta. Tuomari totesi sen olevan iso ja kerroin rehellisesti sen olevan 47-47,8 cm korkea. Tuomari haki tavallisen metrimitan ja mittasi Armaksen säkäkorkeudeksi 50cm. Siinä vaiheessan minä, joka on opetettu ettei tuomareille saa turhaan puhua, totesin että ei voi mitenkään olla. Painoin koiran selkäkarvat alas ja pyysin tuomaria mittaamaan koiran uudelleen. Tulokseksi vinosta mitasta tuli 48cm ja siihen tyydyin. Tuomarin arvostelu on venäjäksi, mutta onneksi sain siihen käännöksen toiselta venäläiseltä tuomarilta.

" Iso. Iso pää. Rintakehä voisi olla syvempi. Lyhyehkö kaula. Säkä voisi olla parempi. Hyvät takakulmaukset. Hieman suuret etukulmaukset. Riittävästi hyvä liike."
JUN EH, JUK 2

Seuraavana päivänä tuomarina oli ihastuttavasti koiria käsittelevä Maija Sylgrén. Hän sanoi "runnovansa" koiran mittoihin, koska oli niin rajalla korkeuden kanssa. Arvostelu oli pitkä ja tuomarityöskentely ihailtavaa, sillä hän käytti koko arvostelusasteikkoa. Kehässä siis näkyi muitakin värejä kuin punaista ja sinistä.

"Koon ylärajalla. Raajakas kokonaisuus. Hyvä pään malli. Kauniit silmät. Hieman haja-asentoiset korvat. Oikea purenta ja pigmentti. Hyvä kaula. Selvä säkä. Vielä kevyt rintakehä. Pysty olkavarsi. Hyvä takakulmaus. Hieman sykerö häntä. Liikkuu halutessaan oikealla askeleella. Lupaava karvanlaatu. Reipas käytös." JUN EH, JUK 2

Ainosta Valentina Ivanishceva totesi seuraavanlaisesti tyytymättömästi maiskutellen:

" Tarvitsee paremman esiintymisen. Iso. Pitkähkö lanne. Kallonlinjat voisivat olla paremmat. Riittävästi kehittynyt rintakehä. Liikkeissä voisi olla parempi." JUN EH, JUK -

Sylgrénin tuomio Ainosta:
"Vielä hieman raajakas kokonaisuus. Hyvä pään malli. Hieman haja-asentoiset korvat. Kauniit silmät. Hyvä purenta ja pigmentti. Rintakehä tarvitsee aikaa. Sopivat kulmaukset. Hieman sykerö häntä. Liikkeet saavat tasapainottua. Pehmeä karva. Reipas käytös."

Ainolle pitänee vielä kertoa mihin tarkoitukseen ostin purutyynyn..


Messariin kuuluu kiinteästi shoppailu. Minulla kun kaikkea mahdollista on koirille, niin mukaan tarttui suunnitellusti purutyyny, syntek-patukka 40cm, metrinen grip lite-liina sekä punainen Pomppa Usvalle. Suunnittelemattomasti huomasin valitsevani Ainolle Onegan kojulta punaista pientä vinttikoirapantaa timangeilla sekä siihen sopivaa remmiä. Laskeskelin messarireissuun menneen ilmojen, syömisten ja hotellin kanssa hieman vajaat tuhat euroa. Sillä olisi päässyt jo hyvän matkaa etelän lämpöön, mutta minkäs sitä harrastukselleen mahtaa.


Aino vietti sairaspäivää pikku pedissään nallensa kanssa

Messarista tuli myös ei niin mukavia tuliaisia. Armakselle ja Ainolle tuli kummallekin suolistoihfektio, joka veti Ainon päivässä huonoon kuntoon ja Armakselta parhaimman terän toimeliaisuudesta. Armaksella oli sen verrna hurjat tulehdusarvot, että eläinlääkäristä oli ihme että se ei ollut yhtään huonommassa kunnossa. Nesteytyksellä ja antibiooteilla sekä pahoinvoinninestolääkkeillä pennut tulivat kuntoon päivässä.


Armas puolestaan oli naama pitkänä monta päivää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.