keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Joulun taikaa

Aaton aattona vietettiin tovi hallilla riekkumassa. Tarkoitus oli väsyttää pumit ennen töihin lähtöä ja se onnistuikin odotettua paremmin. Porukka leikki ja juoksi kuin viimeistä päivää. Treenaaminen jätettiin suosiolla taas virkeämmille.
Usva

Nuppu


Armas


Aino



Aatto meni meillä normaaleissa tunnelmissa. Usva oli innosta piukeana ja kävi vähän väliä siirtelemässä lahjapaketteja ja aukomassa koirien lahjoja etukäteen. Muori ei millään ottanut kuulemattomiin korviinsa ettei lahjoihin saa koskea ilman lupaa.

Usva uskoi hetken..


Usva on vuosi vuodelta pahempi tässä asiassa, mutta jos kohta 13-vuotias koira on kuin kuriton kakara ja jaksaa touhottaa, niin en kyllä valita tai paheksu. Niin kauan kuin kuusen vieressä istui lahjavahti Usva ei onnistunut ryöstämään kuin Nupun lahjan, ja räjäyttämään sen Armaksen kanssa.

Armas ja Usva


 Porukan siirtyessä jouluruuan kimppuun Usva valui muiden mukana keittiöön, mutta liukeni sieltä vähin äänin olohuoneeseen. Minua alkoi epäilyttämään hentoinen lahjapaperien rapina, mutta olohuoneeseen mennessäni en nähnyt koiraa missään. Eikä kuulunut mitään. Olin jo menossa etsimään joulumuoria makkareista, mutta rapina alkoi uudelleen ja lahjarosvo löytyi kuusen alta pimeimmästä nurkasta. Imeskeli siellä omaa lahjaansa. Tässä vaiheessa nöyrryin ja keräsin kaikki lahjat kuusen alta pois. Usva ei tosiaan kerjää kinkkuja ja muita herkkuja vaan joululahjoja. Ihan sama  millaisia paketteja. Voi sitä iloa ja riemua kun päästiin viimein lahjojen kimppuun. Kaikille koirille oli kaksi pakettia ja Usva pääsi sitten aukomaan kaikkien lelupaketit. Ehti tuhota 2/5 lelusta ja Armas yhden. Edelleen ihmettelen noita nykyisiä koiranleluja kun eivät kestä mitään. Koirien lahjojen aukaisun jälkeen Usva kierteli ja tarjosi apuaan ihmisten pakettien kanssa. Viimeisteli sitten kaikkien lahjapaperit silppuamalla ne pienen pieneksi silpuksi.
Armaksen aarre

Minun jouluni on tavanomaisesta poikkeava, sillä teen aaton aatosta tapaniin yövuoroja, mutta niin vain sitä joulun henki ja taika löytävät ihmisen olinpaikasta riippumatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.