sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Pellon PN

Käväistiin Ainon ja Armaksen kanssa mutka Pellossa, lähinäyttelyssä. Yhdistettiin  näyttelyretkeen myös ruska- sekä kulttuuriretki. Katseltiin siis auton ikkunasta upeaa ruskaa ja käytiin ihmettelemässä Pellon kirkon arkkitehtuuria.





Näyttelyssä meillä oli tuomarina Leni Finne ja näyttelypaikkana oli Rohki-halli. Ainon ja Armaksen ensimmäinen hallinäyttely. Heti ovella Aino jäi Armaksen ja jonkin toisen pennun jalkoihin ja oli sitä mieltä että paivästä ei voi tulla hyvä. Hetken hengähdettyä se kuitenkin syttyi rotukehässä, kun ei olisi millään antanut minun esiintyä Armaksen kanssa ihan vain keskenämme.



Armaksella on tällä hetkellä murkkuikä ja suurin osa ihmisistä on sen mielestä epäilyttävän tuttavallisia. Tuomarin se antoi mukisematta tutkia itsensä ja patsasteli mallikelpoisesti. Liikkeissä näki ettei olla treenattu. Tuomarin kanssa hetken pähkäiltiin pumi uroksen maksimi säkäkorkeutta, mutta mittatikkua kun ei ollut niin totesi vain Armaksen olevan suuri. Lenihän on aikoinaan mitannut Mimmin ylisuureksi, joten osasin odottaa että Armaksen jalkavuudesta tulee sanomista.

Kaiken kaikkiaan Armaksesta lausuttiin seuraavaa:

"Kookas. Ei saa kasvaa enää yhtään. Sopiva luusto. Oikealinjainen pää. Kauniit tummat silmät. Oikein taittuneet korvat. Säkä saisi olla korostuneempi. Niukat etukulmaukset ja eturinta. Vielä matala rintakehä. Niukat takakulmaukset. Turhan tiukkaan kiertyvä häntä. Oikea askelpituus." KP, VSP-Pentu


Aino tuntui olevan tuomarin mieleen ollen pieni ja kompakti paketti. Aino tervehti tuomaria hyvin avoimesti, mutta hampaat olisi mielellään pitänyt omana tietonaan. Tuomari sai kuitenkin katsottua purennan ja harjoituksen vuoksi halusi katsoa sivuhampaatkin. Sehän sopi meille. Aino malttoi liikkua Armasta paremmin, mutta hävetti miten vähän niiden kanssa ehti treenata ennen kehään menoa. Ainosta tuomari loihti lausumaan seuraavaa:

" Oikeat mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikealinjainen pää, joskin melko voimakas otsauurre. Oikein taittuneet korvat. Hyvä kaula. Sään tulee vielä kehittyä. Niukahko eturinta. Ok etukulmaukset. Oikeanmallinen rintakehä. Ok takakulmaukset. Turhan tiukkakierteinen häntä. Oikea askelpituus."
KP, ROP-pentu

Ryhmäkehässä ei enää hellinnyt sijoitusta väsyneen Ainon kanssa. Liikkeet menivät ihan ok, mutta yleisilmeestä näki, että Ainosta ei ollut niin maailman mukavinta seisoskella muiden pentujen kanssa. Tuomari käsitteli kehässä esiintyneitä pentuja ihanan ymmärtäväisesti ja antoi jokaiselle pennulle aikaan tuoda parhaat puolensa esiin.

Viralliset seisotuskuvat tulevat, jahka keretään ulos vielä valoisan aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.