keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Juhannuksen koettelemus


Juhannusnäyttelystä selvisi hengissä. Koirien vieminen kehään ei ollut tämän juhannuksen väsyttävin juttu, vaan itse näyttelyn järjestelytehtävät. Minun vastuullani oli palkinnot, jotka saivat onneksi ihan hyvää palautetta. Koirat kävivät kehssä siinä sivussa. Nököttivät ensin  viisi tuntia palkintoteltassa, ennen kuin pääsivät kehään ja sen jälkeen vielä toinen mokoma. Ihmeen hyvin ne mökissään viihtyivät. Ei kuulunut piippauksia. Nuppu yritti välillä hieman komentaa liian reippaita työkavereitani. Ei vain sovi minulle, eikä kyllä koirilleni, tuollainen puolihuolimaton kehässä pistäytyminen. Nuppu oli kehään mennessä jo aika kypsä koko touhuun, eikä liikkumisesta tullut juuri mitään. Olimme menossa koko ajan eri suuntiin. Nupulla oli vain Mika mielessä. Se sai ansaitusti EH:n jo pelkästään esiintymisellään. Arvostelu oli ihan ok, aika lailla samanlainen kuin Usvallakin. Usvasta tuomari tuntui tykkäävän kovasti ja pitkään mietti veteraanien välillä. Vanhemmalla veteraanilla oli huomattavasti paremmat liikkeet ja voittikin ansaitusti.Liikkeistä huolimatta Usvan muu esiintyminen oli paljon parempaa kuin esimerkiksi Somerolla ja Aptuksessa.

Tuomarina Seamus Oates, Irlanti

Nuppu

"Pleasing head, well placed ears, dark eyes, good bite. Strong neck, deep chest. Toplinen needs to settled. Good hindangulations. Moving very close behind. AVO EH

Usva

"In very good condition in 10,5 years. Lovely head. Good earset. Dark eyes. Good bite. Good topline. Well developed hindquarters. Moving well. VET ERI, VEK 2, SA, PN4

Usva liikkui entiseen malliin vielä perjantaina, sillä hieroin sitä toista tuntia torstaina. Päästin sen vain vielä perjantai iltana revittelemään Nuppusen kanssa, niin johan oli lauantaina taas jumissa. Kumma vain, miten arvosteluissa kehutaan sen liikkeitä, kun kehässä se ei millään pääse raville. Ilmeisesti veteraani saa sitten liikkua miten sattuu. Usva jää nyt ansaitulle näyttelytauolle. Se on ilmoitettu Tornioon, mutta osallistuminen riippuu ihan sen liikkeistä ja siitä millaisessa turkissa se on. Suunnitelmissa olisi leikata turkki pois, jos vähänkään tulee kuumenpaa. Heinäkuun tavoite on liikkua sen kanssa mahdollisimman monipuolisesti. Tavoitteena on yhtä hyvä lihaskunto kuin ennen leikkausta.Toivotaan vain oikein kylmää ja tuulista heinäkuuta.

Nupun seuraava näyttely on Heinävedellä. Nyt alkaa viimein meillä näyttelyjuttujen treenaus. Tuurilla esiintyminen ei oikein ole minun juttu, jos koiran voi opettaa esiintymään oikeastikin. Edelleen tuntuu helpommalta opettaa mitä tahansa muuta, kuin ympyrän juoksemista.

Kuvia lisäilen jahka saan niitä haltuuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.