sunnuntai 31. tammikuuta 2010

29.1 Ryhmätreeniä


Viime pe kävimme tyttöjen kanssa ns.  Matalan kynnyksen kontaktiryhmässä treenailemassa mm. kontaktia. Ryhmä on kuin tehty Nupulle ja se tavallaan on jatkoa käytöskoululle. Meitä on siis 6-7 koirakkoa, jotka treenaavat osin itsenäisesti ryhmässä.

Nyt oli paikalla paljon Nupulle uusia koiria, mutta työskentely oli hyvää. Pentunen jaksaa keskittyä minuun ihan uskomattoman pitkiä aikoja. Toki välillä piti kommentoida vieruskaverina ollutta setteriä. Tein myös hieman liian pitkän treenin yhteen menoon, eli Nuppu alkoi purkaa turhautumaa minuun. Hallitusti kuitenkin, jos sitä nyt voi ikinä sillä sanalla kuvailla... Saimme siis muuna muassa hiottua perusasennon kontaktia. Peilien ansiosta koiralle on älyttömän helppo naksutella ilman,e ttä tarvitsee kurkkia mitä otus tekee. Eipä tuo juuri tee muuta kuin tuijota minua. Sivulletuloa Nappula ei osaa edelleenkään tarjota, maahanmeno alkaa olla liian vahvana, Luoksetulo (eteen isutuminen) on mukavan tiivis, TOKO-puolelle itseasiassa ihan liiankin tiivis. Sinne voisin opettaa sen tulemaan suoraan sivulle. Seuraamisen opettamiseen olen saanut uutta varmuutta juteltuani muiden kanssa. Siihenkin on niin monta tapaa opettaa se hyväksi, valitettavasti pitää valita vain se yksi tapa. En jaksanut enää pähkäillä eri menetelmien hyviä ja huonoja puoli vaan aloin vain opettamaan koiraa.

Usvan kanssa otin välillä seuraamista ja paikallaan makuuta. Jälkimmäinen toimii, vaikka hälinää ja on oli joka puolella. Seuraamisen pilkon uudelleen palasiksi ja opetan sen paremmaksi. Nyt pääsimme jo alkuun siinä. Käsky-sana pitää vain muistaa vaihtaa. Nykyiseen U. on ehdollistunut sen verran vahvasti ja sen vire valitettavasti laskee käskystä.. Agilityesteiden läsnäollessa seuraaminen on aivan käsittämättömän hyvä, silloin se tulee luonnostaan ilman mitään käskyä. Ajattelin nyt alkuun treenata seuraamista agitreenien ohella ja vapauttaa koiran esteille. Jospa se lisäisi koiran intoa.

Mimmi-raukalla oli tylsät treenit. Se sai vain syödä herkkuja. Seuraavalla kerralla on toivottavasti lämpimämpää ja kiljukaulat tarkenevat odottaa autossa sen aikaa kun muorikin treenaa. Nyt ainoastaan Mimmi oli varustautunut kunnolla, eli sillä oli takki yllä. Halli on lämmin, mutta en ota riskiä, että muoriskan selkä menee vedosta jumiin.

Maanantaina olisi sitten "Matalankynnyksen kontaktitreenit", oma agivuoro ja Usvan agi illalla. Usvan ilmoitin myös TOKOn intensiivikurssille, joka alkaa tiistaina. Nupun bh-ryhmän jouduin perumaan, kun sattui gradu-ryhmä ikävästi samaan aikaan. Ehkä pitäisi perustaa "matalan kynnyksen bh-ryhmä" päiväsaikaan treenaavien kesken...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.