keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Alkuviikon treeniä


Maanantaina kävin kolmen koplan kanssa hallilla.

Nupun kanssa treenasin keppejä. Onnistuivat varsin miellyttävästi kummaltakin puolelta. Puomin alastulokontaktit olivat myös treenattavien asioiden listalla. Edellisen kerran otimme kontaktej aties milloin. Nuppu pysähtyi hyvin namikupille ja malttoi odottaa vapautuksen.  Muorit lahjoin pennun treenaamisen ajaksi hallin reunalle odottelemaan. Usva malttoi olla erittäin hyvin hiljaa. Lopuksi kaikki pääsivät vetämään rallia hallissa..

Tiistaina oli pelkästään Nupun vuoro päästä treenaamaan.

Kokeilin putki-hyppy-sarjoja kupin kanssa. Toimi hyvin. Nuppu irtoaa erittäin hyvin ja on vielä tällä hetkellä hiljaa suorittaessaan esteitä. Treenasimme myös hiukan esteen takana odottamista. Se voisikin olla seuraava asia mihin keskitymme kunnolla. Kepit eivät olleet niin hyvät kuin edellisenä päivänä. Otin vain kaksi toistoa kun huomasin ettei oikein kulje niin hyvin kuin aikaisemmin.

Tottisliikkeistä otimme perusasentoa, seuraamista ja pk-luoksetuloa. Meni oikein kivasti. Koiralla on motivaatio kohdallaan.

Tänään sainkin sitten hallissa olosta yliannostuksen. Varasin hallin aikuisille koirille 14.30-15.30. Lexan ohjelmassa oli tottista ja agia. Hallissa oli ilmeisesti käynyt juoksuinen narttu ja uroksen ajatukset olivat välillä ihan jossain muualla. Toimi erittäin hyvin kun muisti. Kepit Lexu tekee jo itsenäisesti. Viiden esteen kontakti-keppi-pätkä toimi yllättävän hyvin. Vaikeutta voisi siis jo lisätä.

Usvalle olin suunnitellut keppitreenit. Koira kävi kuumana, mutta keppien hakeminen ja vaikeuden lisääminen onnistui. Myös murheenkryyni, eli kepin "väärä" puoli sujui ihan käsittämättömän hyvin. Muutaman kerran olemme väärää puolta nyt ottaneet puolitavoitteellisesti ja koira toimi kuin olisi niitä ikänsä tehnyt. Minulla on nyt äärimmäisen tyhmä olo, kun en ole sitä tuolle opettanut jo kahdeksan (!) vuotta sitten.. Puomin kontakteja teetätin myös muutaman kerran. Juoksee puhtaasti läpi kupille joka kerta. Nyt pitäisi edetä tästä eteenpäin.

Mimmi oli päivän yllättäjä ja varmaan huomisen sairastaja. Sillä oli ihan ilmiömäinen vauhti ja into. Teetätin sille samaa kuin Usvallekin, eli putkea ja keppejä. Harmi, että nyt vasta puolisokeana ja melkein ikäloppuna tekee keppejä paremmin kuin ikinä kisauransa aikana. Ehkäpä minäkin olen oppinut jotain niistä ajoista. Toisaalta koiralla ei myöskään ole nykyään selkä niin jumissa kuin aktiiviuransa aikana.

Klo 17.30-18.15 oli sitten Nupun Käytöskoulu. Halliin saapuessani käväisi pieni kylmä väre. Koira otti kierroksia ja kyttäsi muita. Yllättäen Nuppu asettui heti kun aloin pyytämään siltä työntekoa. Koira on mennyt kyllä eteenpäin, vaikka uusiakin kujeita on tullut. Nuppu on välittämättä muista niin kauan kuin pidän sen kiireisenä, eli kun teemme töitä. Loppuajasta kun en enää kehdannut teetättää väsyneellä pennulla hommia niin Nuppu ehti sitten katsella muitakin. Ei näyttänyt pumin parhaimpia puolia aivan joka hetki, mutta itselle jäi sellainen olo että kyllä tämä tästä kun jaksaa vain kuljettaa koiraa ja treenata. Iso osa häiriökäyttäytymisestä johtuu epävarmuudesta ja nyt alkaa itsellä olemaan sellainen olo, että tietää miten koiran kanssa pitää pelata ja mistä mikäkin todella johtuu. Kotiin päästyä oli vielä operaationa turkin kampaus. Huomenna olisi töiden jälkeen trimmi ja pesu.  Nupun turkki kasvaa ihan älyttömän nopeaa ja karvaa lähtee nyt todella paljon.

Illalla pääsin vielä palaamaan hallille vetämään agiharkkoja. Onneksi oli peräti kaksi ryhmäläistä paikalla. Loppuviikko menee varmaan hallia vältellen. ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.