torstai 28. toukokuuta 2009

Bh-treeniä


Kävin Usvan ja Mimmin kanssa viettämässä kentällä laatuaikaa kolmistaan. Usvalla oli bh-treenit ja Mimmi lähti tosiaan mukaan viihdyttämään meitä ja nostattamaan Usvan työintoa. Mimmin kanssa otin ensin toko-hyppyä,joka meni kyllä ihan leikiksi. Mummelilla oli aivan käsittämättömästi virtaa ja tekemäni maksaherkut olivat ylihyviä. Kiitos vain Helenalle reseptistä, joka tuli Nupun käyttöohjeiden mukana.

Treenivuorossa oli liikkeestä maahan ja luoksetulo, sekä jokakertainen paikallaolo. Usva yllätti minut positiivisesti. Jäävät liikkeet ovat olleet yksi murheenkryyni, sillä Usva ei ole millään jäänyt. Treenaamattomuus sekä kuutamoTOKOilu auttoivat tähän. Liikkeestä maahan toimi nyt erittäin hyvin. Toki pitää vielä viilata liikettä lisää, jotta saan sille riittävän suoritusvarmuuden. Luoksetulo on Usvan yksi vahvuuksista, joten se meni hyvin. Seuraaminen on riittävän hyvä, kun en antanut sille mitään erityistä käskyä. Usva seuraa luonnollisesti "tule" ja "mennään" käskyillä. Taitaa oikeasti olla ihan sama mitä sille sanon lähtiessäni liikkeelle, jotenkin pitää kuitenkin valmistella liikettä, ettei se tule koiralle yllätyksenä. Paikallaolo periaatteessa toimii, mutta pitää vain nyt systemaattisesti alkaa pidentää aikaa minkä Usva joutuu tönöttämään. Kokeessa pitää sitten toivoa, ettei sitä ala taas kärpäset ja muut öttiäiset ahdistelemaan kesken makuun.

Illalla kävin vielä Lexun kanssa tekemässä Bh-liikkeet läpi. Käskyjä pitää vahvistaa vielä ja käännöksiä treenata, muuten on kaikki liikkeet ok, siis suhteellisen pienellä häiriöllä. Kentällä pitäisi taas alkaa käydä sen kanssa ja alkaa ottaa lisää häiriötä. Liikkeiden välissä meinasi ukon keskittyminen karata (metsässä oli toinen koira), mutta kun aloin pyörähdellä (en siis pyörinyt maassa :D) poispäin koirasta, niin johan alkoi Lexu itse hakemaan kontaktia takaisin. Muutenkin sille toimii parhaiten treenit, missä teetätän kaikki liikkeet putkeen ilman erityisiä tuumaustaukoja.

Nuppu se vain kasvaa, eilen painoa oli jo 3.4kg. Pitääpä mielenkiinnosta kaivaa esille muistiinpanot Usvan ja Mimmin painon kehityksestä. Sisäsiisteys on vielä hakusessa. Mökillä Nuppu alkoi pyytää ulos. Kotona sillä tulee sellaisia hetkiä, että se miettii jotain oven suuntaan, mutta ennen kuin kukaan ymmärtää reagoida se juoksee lehdelle. Jostain syystä myös Mimmin ja Usvan pedit ovat loistavia vessoja, samaten kuin olohuoneessa tönöttävä agilityputki. Eipä tässä ole vielä hätää sisäsiisteyden kanssa. Usvakin käytti säkkituolia (Mimmin silloinen peti) vessanaan yhdeksän kuukauden vanhaksi.

Nuppu vaikuttaa kaikin puolin varsin topakalta tapaukselta. Mökillä se ei ollut reagoinut mitenkään kahden päivän ukkosmyrskyyn, joka oli aikas raju. Yksin se uskaltaa kulkea metsässä, mielenkiintoista on, että kotia käännyttäessä se jäljestää itsensä lähes poikkeuksetta takaisin. Ilmeisesti se ei luota minun kykyyn päätyä oikeaan osoitteeseen. Tarkoitus olisi tehdä Nupulle ensimmäinen jälki tässä lähipäivinä. Porukalla kuljettaessa Nuppu menee lauman edellä, tosin siirtyy kyllä isojen koirien väliin, jos Usva tekee hälytyksen. Eipä tuo näytä olevan moksiskaan kun Mimmi ja Usva sitä komentavat ja välillä antavat kunnolla huutia. Märriäinen useimmiten vain ravistelee ja menee sitten ärsyttämään uudestaan muoreja. Mimmiä se uskoo pienestäkin hönkäyksestä, mutta Usva on liian pitkäpinnainen ja komentaa vain harvoin ja ilmeisen tehottomasti. Tähän asti Usva on päässyt sohvalle turvaan, mutta tänään Nuppu oli ponkaissut itse sohvalle. Usvaa Nuppu matkii kaikessa ja mielii aina Usvan kainaloon nukkumaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.