tiistai 12. toukokuuta 2009

Kuulumisia


Tänään Nuppu pääsi eläinkauppaan shoppailemaan välttämättömiä tarvikkeita, eli valjaat ja ruokaa(lihaa). Nuppunen oli älyttömän reipas vieraan ihmisen käsittelyssä, kun valjaita sovitettiin. Häntä vain heilui. Autoiluakin pääsimme harjoittelemaan ostosreissulla. Eipä edelleenkään ollut moksiskaan kyydistä, vaan nukahti jossain vaiheessa syliin. Äipän kanssa muistelimme Usvaa, joka huusi kuin riivattu autossa ensimmäiset kerrat.. Autossa olemaan oppiminen onkin erityisen tärkeää ottaen huomioon kuinka paljon koirien kanssa huristelemme ympäri kaupunkia päivittäin. Mimmi tarjoaakin aina aamulenkin jälkeen autoon menoa, ilmeisesti sen mielestä aamupäivään kuuluu autoajelu kentälle tai metsään.



Huom. koiran kokoon sopiva narupallo

Usva ja Nuppu alkoivat päivällä virittelemään yhteisiä leikkejä. Usva yritti tarjota lelujaan Nupulle, mutta leluja enemmän kiinnostivat Usvan liehukkeet ja häntä. Mimmiä Nuppu näyttää kunnioittavan ja osaa liehakoida itsensä tiukoista tilanteista pois. Väistää kyllä heti, jos Mimmi vähänkin katsoo tiukempaa. Nuppu näyttää myös huomanneen, että makuuhuone on Mimmin valtakuntaa, sillä sinne ei pyri lainkaan. Kaikkialle muualle se jo uskaltautuu itsenäisesti. Ulkona Nuppu pyörii Mimminkin kimpussa estoitta. Saisipa itsellekin samanlaisen auktoriteetin kuin Mimmillä on luontaisesti.



Tuntuu, että Nuppu olisi paljon pienempi kuin Mimmi ja Usva olisivat olleet saman ikäisenä, sillä niin hyvin se mahtuu sohvan alle. Mimmikin sinne mahtui pienenä menemään, mutta pois ei meinannut päästä omin avuin. Nuppu kulkee sohvan alle vaivattomasti mistä kulmasta tahansa.

Sain tänään askarreltua Nupulle 3m penturemmin kevyemmällä lukolla, jota voi myöhemmin käyttää koulutusliinana. Huomenna olisi tarkoitus lähteä seikkailemaan metsälenkille, mikäli polut eivät ole siinä kunnossa, että pieni pumi tarvitsee pelastuliivit. Tänään, kuten eilenkin, vietimme aikaa lähimetsässä. Koirat vain joutuivat olemaan "kiinni", sillä meillä oli valitettavasti yleisöä. Nuppu kiroili korkeaa varvikkoa, mutta huomasi sitten loikkimisen helpoimmaksi tavaksi liikkua varpujen seassa. On tainnut tottua hieman erilaiseen metsikköön.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.