lauantai 23. toukokuuta 2009

Voihan kulmahammas ja muita kuulumisia


Meillä menee hampaita rikki tasaiseen tahtiin. Lexu onnistui rikkomaan alakulmurinsa torstaina mökillä. Kuva kertonee mitä tapahtui





Mitä isompi kivi sen parempi. Tammikuussa meni viimeksi yläkulmuri puuta repien. Tänään kävivät Oulun akuutissa pelastamassa hampaasta sen mitä oli mahdollista. Poistaa sitä ei onneksi tarvinnut, vaan meni pulpa-amputaatiolla ja paikkauksella. Alakulmurit muodostavat ison osan koiran leukalluusta, joten olisi ollut kurjaa jos hammas olisi jouduttu poistamaan.



Tosiaan pumpeloiset jäivät vielä mökkeilemään, kun minä jouduin tulemaan kaupunkiin töihin. Saan tosin pari kertaa päivässä innostuneita soittoja siitä, mitä kaikkea uutta Nuppu on milloinkin kokenut. Rannalla oli kuulema ollut kovin harmissaan kun ei ollut päässyt Usvan luo rantaveteen. Ei ollut tykännyt siitä kun varpaat kastuivat. Leveälle ojalle Nuppu oli myös eilen raivonnut lenkillä, kun isot koirat olivat karistaneet sen kannoiltaan. Raivoaminen on muuten asia minkä Nuppunen osaa erittäin hyvin ;). Tahtoa ja luonnetta siitä löytyy. Nyt on jo oppinut, ettei raivoaminen johda mihinkään muuhun kuin sylittämiseen ja sylistäkin pääsee pois vain kun rauhoittuu. Pinna on vain vielä niin lyhyt, että ehtii usein aloittaa uudelleen vapaudenriistomekastuksen ennen kuin sen ehtii vapauttaa hyvästä käytöksestä. Pokassa on usein pitäminen kun toinen on niin tosissaan :D.





Käsittämätöntä miten pitkiä loikkia Nuppu tekee, jos sattuu este kohdalle. Myöskään sitä ei pidättele portit tai eteen sattuvat kivikasat. Lexuun se on nyt hullaantunut niin paljon, että mökillä "karkaili" aitaverkon raoista Lexun luokse heti kun sen vain ehti palauttaa aidan oikealle puolelle. Tuntuu olevan rakkautta molemmin puolin.

Kotona Nuppu aloitti agilityputkessa ravaamisen pari päivää sitten. En ole mitenkään sitä houkutellut tekemään putkea, vaan putki on tönöttänyt olkkarissa tyhjän panttina.  Nuppu on katsellut tarkkaavaisena kuinka Usva käy aina silloin tällöin tekemässä putken palkkaa kärkkyen. Yhtenä päivänä Nuppu sai sitten hepulin ja alkoi juoksentelemaan putkesta edestakaisin. Sen jälkeen olen pallolla ottanut muutaman toiston. Kentällä pitäisi lähteä käymään, mutta täällä on nyt liikkunut juttuja tarttuvasta maksatulehduksesta, joten meidän kiirus agilitamaan loppui siihen. Aletaan kotona treenata perusteita pikkuhiljaa. Esteet tulevat mukaan sitten joskus, kunhan kierrot yms. ovat ensin opeteltuna.

Usva ei päässyt keskiviikkona Bh-treeneihin töideni vuoksi. Harmittaa kyllä, mutta ehkäpä sitten ensi viikolla ohjattuihin. Tulisivat nyt mökiltä pois niin pääsisi liikkeitä hiomaan..

Nuppu painoi keskiviikkona 3,2 kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.