maanantai 18. toukokuuta 2009

Nuppu 8 viikkoa ja Bh-treenit


Pentu sen kun kasvaa ja kotiutuu. Nyt on alkanut näyttää mistä pienet pumilapset on tehty. Äitini olikin kysynyt Nupulta yksi päivä "Oletko sinä koiranpentu vai piru?" kun Nuppu oli roikkunut lahkeessa tosissaan taistellen. Luonnetta pennulle toivoin ja sitä sain :). Nuppu on kyllä varsin reipas tapaus.





Turkin hoitoa on opeteltu, samalla kun isompia koiria on laitettu. Nuppu haluaa osansa kaikesta toiminnasta ja hoitotoimiin opettelu sujuu siinä samalla. Kynnet leikkasin yksi päivä ja Nuppu ei tainnut huomata mitään..

Usva ja Mimmi ovat ottaneet pienen osaksi laumaa. Mimmi ei enää kyttäile tai ärmötä pienistä. Ulkona kieltää pentua syömästä roskia, mikä onkin hyvä asia. Usva leikkittää pentus ja sietää Nupun nipistelyt vähän liiankin hyvin. Onneksi se pääsee neulanteräviä hampaita vielä pakoon sohvalle ja sänkyyn.





Sisäsiisteyden kanssa ei olla otettu paineita, pentua kyllä juoksutetaan ulkona vähän väliä, mutta pisuja tulee milloin ja mihin sattuu. Lehdelle pyrkii, jos vain muistaa. Usva oppi sisäsiistiksi 9kk ikäiseä, joten paineita ei jaksa ottaa moisesta.

Nuppu tunnistaa jo nimensä ja tulee kiitettävän hyvin kutsuttaessa. Istumista aloin opettaa tänään, mutta tuntui kuin osaisi jo.. Lienee auttoi isojen koirien malli, sillä Mimmi ja Usva tekivät temppuja innolla vieressä. On hauska seurata miten pentu apinoi vanhempia koiria kaikessa. Nyt Nuppu on alkanut kuopimaan maata pissan jälkeen, kun katseli ensin Usvalta mallia. Nuppu tosin vielä menee sekaisin jaloistaan kuopiessa, mutta yritys on hyvä ja lopputulos hauska. Agilityputki on nyt olohuoneessa ja Nuppu on käynyt kurkkimassa sisään. Katsoi ihaillen kun Usva teki putkea innoissaan. Leikkimiseen olemme keskittyneet enemmän kuin mihinkään muuhun, helpottaa palkkausta tulevaisuutta ajatellen. Mukava nyt kouluttaa pentua, kun tietää suurinpiirtein mitä haluaa opettaa ja miten, mutta ei ole suorituspaineita kun kunnianhimo ja kilpailuvietti on tyydyttynyt/tukahtunut vanhemmilla koirilla. Nuppu saa kasvaa rauhassa ja opetella kaikkea mahdollista ilman kiirettä kisaamaan.

Tänään Nuppu pääsi katselemaan agilitykisoja. Yllätyin kuinka reipas se oli koko ajan. Olin odottanut edes jotain pientä kitinää ja epävarmuutta, mutta ei mitään. Häntä pystyssä kulki ja oli koko ajan. Nuppu sai kisoissa kaivattuja lapsikontakteja ja tapasi paljon uusia aikuisia ihmisiä. Kisojen jälkeen Nuppu ja Lex tapasivat viimein. Lexu on koko viikon liimautunut vaatteisiini kiinni ja ihmetellyt uutta hajua. Voi sitä iloa kun tapasi Nupun viimein. Osasin odottaa Lexan hullaantuvan pennusta. Inisi ja suukotti pentua ja yritti saada leikkimään. Nuppu ei ollut moksiskaan uudesta tuttavuudesta vaan yritti innolla Lexan häkkiin. Sääli vain, että koirilla on niin iso kokoero. Lex painaa noin 40kg ja Nuppu tällä hetkellä vain 2,8 kg.

 Nuppu 8 viikkoa

Usvan Bh-kurssin ensimmäinen kerta oli keskiviikkona ja keskityimme seuraamiseen sekä paikallaoloon. Seuraaminen onkin varsin erikoinen Usvalla. Seuraa käskyllä se jätättää, mutta ilman mitään käskyä/tule-käskyllä se seuraa innolla hyvällä paikalla. Mietin, josko alotan liikkeen opettamisen uudelleen tai sitten vain vahvistan "käskytöntä" (jonkin merkin minä sille siinä tiedostamatta annan..) seuraamista. Paikallaolo meni ihan hyvin, tuuli haittasi jonkin verran Usvaa ja minun olisi pitänyt sen vuoksi tehdä lyhyempiä makuutuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.