keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Jällivaara Nord 1.7.2022


Pohjois-Ruotsin näyttelyissä käyminen on ollut meillä aina kesäinen perinne, siis ennen koronaa, ja tällekin kesällä suunnittelin kolme näyttelyreissua Ruotsiin. Meiltä Piteån, Överkalixin ja Jällivaaran näyttelyihin on enimmillään vain noin 300km, joten pidän niitä lähinäyttelyinä. Piteån toukokuun näyttelyn jätimme suosiolla pois välistä kun sää ja minun vointi eivät kohdanneet näyttelypäivänä. Jällivaarassa olikin nyt sitten päinvastainen sää ja lämpötilä pysytteli koko iltapäivän ja alkuillan + 28 asteen lukemissa. Jälkikäteen ajatellen olisin nauttinyt enemmän Piteån jäätävästi vesisateesta, mutta selvittiin tästäkin.

Meistä on tullut iän myötä mukavuudenhaluisia ja yövymmen hyvin mielellämme reissuillamme. Jällivaaran näyttely oli mukavasti ajoitettu perjantai-iltapäivään, joten ehdimme ennen kehään menoa käydä lepäämässä hotellissa. Tälläkin kertaa hotelliksi valikotui Grand Hotel Lapland, ainoa jossa oli tilaa. Onneksi olin ollut kaukaa viisas pakatessani Pulmun ruokia mukaan. En nimittäin tajunnut huonetta tilatessani varmistaa, että siellä on minibaari. Ei siis sen sisällön vaan jääkaapin itsensä vuoksi. Pulmu on nykyään taas täysin luonnonmukaisella ruokavaliolla ja sen ruoka siis kostuu raa'asta lihasta, pienestä määrästä tattaripuuroa sekä muista lisukkeista. Reissua varten kypsensin lihat ja tein valmiit annospussit, jotka onneksi kaikessa viisaudessani pakastin. Pulmu on ollut taas helteillä hieman huono syömään, joten mukaan lähti myös lihaliemi jonka sain uunissa kypsennetyistä lihoista sekä pari purkkia jäädytettyä raejuustoa. Kylmäkassissa koiranruoka ja meidän eväät säilyivät kylminä aamuun asti muutamalla kylmäkallella.



Pumeja näyttelyyn oli ilmoitettu yhdeksän ja pumit arvosteli norjalainen Anne Livö Buvik. Pulmu esiintyi taas hienosti, vaikka helle hieman veroittikin ja mäkärät kiusasivat. Arvostelu oli ihan Pulmun näköinen.


Napos Rudolf JUN ERI, JUK1, SA, PU1, ROP, SERT, NORD SERT

Zennovy Norton Atlas AVO EH, AVK1
Zennovy Mellon VAL ERI, VAK1, SA, PU2, VARA-SERT, NORD VARA-SERT

Napos Sebes JUN ERI, JUK1, SA, PN1, VSP, SERT, NORD SERT

Napos Olivgeze NUO ERI, NUK1, SA, PN2, VARA-SERT, NORD VARA-SERT

Napos Felhö AVO ERI, AVK1, SA, PN3

Zennovy Belladonna AVO EH AVK 2

Snövallen's Siri AVO H

Zennovy Minda VAL ERI, VAK1, SA, PN4

Kaikista koirista on saatavilla kuvat, joissa  näkyy myös handleri. Kuvat: Mika Pasanen

2 kommenttia:

  1. Hyvät kuvat ja kooste näyttelystä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvat on ottanut mieheni, mikä näemmä jäi mainitsematta. :D

      Poista

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.