keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

DIY namit

TikTokin ihmeellisestä DIY maailmasta silmiini osui Goodleen leivontamatto treeninamien tekemiseen. Tykkään tukea pienyrittäjiä ja kokeilla uusia juttuja sekä tietää mitä koirani syövät, joten ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tilata yksi leivontamatto. Paketti tuli Saksasta alle parissa viikossa ja sieltä paljastui laadukkaan oloinen tuote kauniiden esitteiden kera. Onneksi lukiosaksa vielä taipuu, joten silikonimaton käyttöohje oli nopeasti luettu. Leipomista varten piti odottaa ensimmäistä sopivaa vapaapäivää, ja mikä olikaan parempi ajankohta kuin näyttely edeltävä myöhäinen ilta.

Taikinaa varten katselin muutaman esimerkkivideon ja niiden perusteella ratsasin jääkaapin ja kuiva-ainekaapin. Jääkaapista löytyi koirien broilerijauhelija (200g) ja öljyä (2rkl) ja kuiva-aineista sopivasti ripaus suolaa, kaurahiutaleita (1dl) kananmunia (3kpl) sekä durumvehnäjauhoja. Tavalliset vehnäjauhot olivat kaapissa liki yhtä korkealla kuin mieheni piilottamat kahvikeksit, joten en yltänyt jauhopakettiin ilman kurottelua. Durumvehnäjauho oli kuitenkin lopulta sopiva vaihtoehto, koska se ei tehnyt taikinaan turhaa sitkoa. Smoothieta varten ostettu tehosekoitin pääsi pitkästä aikaa käyttöön ja vedin sillä sekaisin kaikki muut aineet paitsi jauhot, joita lisäsin tarvittavan määrän taikinaa vatkuloidessani.


Ensimmäistä matollista täyttäessäni totesin, että iso taikinakaavin olisi tarpeen ja sen, miten olisi ollut viisasta kerralla tilata useampi paistomatto. Yhteen matolliseen meni noin 3 ruokalusikallista taikinaa, joten ilta venyi yli puolen yön, vaikka paistoaika oli vain noin 20 minuutta 200 asteesssa. Nameista tuli ihana pehmeitä ja ilmavia. Leivontamatosta namit lähtivät todella hyvin irti ja sitä oli ihan näppärä käyttää.Pulmu oli ainoa koemaistaja itseni lisäksi ja se antoi nameille 9/10. Periaatteessa sama ohje toimii myös pelkällä uunipellillä. Silloin ei tarvitse välttämättä jauhaa kaurahiutaleita lihan ja munien mukana mössöksi. Seuraavaksi voisin ratsata pakastearkun ja kehitellä hirvenlihasta sekä puolukoista nameja durumjauhon ja kananmunien kanssa. Tai sitten käyn vain ostamassa maksaa ja keitän sitä koirille.


www.goodleen.de

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.