sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Messarin keikka ja joulukuun koontia

Perinteiset messukeskuksen voittajanäyttelyt olivat itsenäisyyspäivän viikonloppuna. Ensin mietin pitkään ketkä kaikki ilmoitan näyttelyihin, kunnes päädyin ilmoittamaan vain Nupun ja Ainon. Armaksen kanssa en ollut ehtinyt treenaaman näyttelyjuoksentelua sitten Turun näyttelyieen, joten tuntui turhalta viedä sitä kehään. Hotellin olin varannut jo maaliskuussa ja onnistuin tuolloin saamaan Holiday Inn Messukeskuksesta huoneen. Perjantaiaamuna lähdimme koko porukka, eli neljä pumia ja kolme aikuista valumaan kohti Helsinkiä. Äitini lähti sukuloimaan ja pitämää hotellihuoneeseen jääville koirille, eli Armakselle ja Usvalle, seuraa siksi aikaa kun me muut olisimme näyttelyalueella.

Matka sujui hyvin lukuunottamatta räntämyrskyä Keski-Suomessa, joka alkoi juuri silloin kun oli minun vuoroni ajaa. Jotenkin kummasti saan aina ajettavaksi pätkän ennen Jyväskylää. Sen kaikista ikävimmän osuuden. Matkalla oli sattunut kaksi onnettomuutta ja osuimme tapahtumapaikoille aika tuoreeltaan. Onnettomuuspaikat kevensivät sään ohella kummasti kaasujalkaa. Pääsimme kuitenkin hyvissä ajoin ja hengissä perille.

Lauantaina oli Helsingin voittajanäyttely. Pumeilla oli tuomarina Christian Stefanescu Romaniasta. Tuomari oli varsin miellyttävä ja tykkäsi Ainosta.

"Good proportions of body. Beautiful head, Correct bite. Excellent topline, correct underline. Good setled tail. Correct rear angulation. Correct movement from behind. Good temperament." AVO ERI AVK1 SA 


Nuppu kävi Mikan kanssa kehässä ja näytti jopa viihtyvän siellä. Pari ei sitten lopulta ehtinyt treenata yhtään yhdessä, jollei mukaan lasketa ennen kehää tehtyä pientä preppausta. Tällä kertaa tuomarin mielestä Nuppu ontui ja siitä ilmeisesti osittain johtui EH:n arvosana. Arvostelu oli muuten ihan koiran näköinen.

"Full of substance, strong body & good bones. Quality coat. Good expression. Correct bite. Linping from behind. Rear angulation, little bit straight. Good settle tail. Medium quality coat, good pegmentation. Good temperment"
VAL EH, VAK4


Lauantaina koirat olivat sen verran väsyneitä, ettei olisi heti arvannut niitä olevan neljää huoneessa. Kaiken kaikkiaan porukka asettui varsin fiksusti hotelliin. Kukaan ei haukkunut hotellin ääniä eikä pissinyt käytäville. Aamiaisen ajaksi koirat jäivät totutusti häkkeihinsä eikä kukaan protestoinut asiaa. Nupulla oli juoksu loppumassa reissu aikana, ja se olisi eräälle vaalealle pumipojalle ollut varsin antelias, mutta Armas oli kuin mitään sulotuoksuja ei olisikaan. Ettei kaikki olisi liian täydellistä niin kerrottakoon, että Armas intoutui kiroilemaan jos samaan hissiin yritti oman lauma  lisäksi muita koiria tai kun joutui kohtaamaan irlanninsusikoirat, joilla oli sama ulkoilurytmi meidän kanssa. Irlanninsusikoiria se selvästi arkailen ärjyi, kun ei ollut koskaan joutunut kohtaamaan moisia, mutta muuten se oli kuin nuori kukonpoika joka luotsasi kanaparveaan eteenpäin. Vielä on pumipojalla kovasti oppimista elämästä.


Kehän jälkeen oli näppärä viedä koirat hotellihuoneeseen ja lähteä sitten kaikessa rauhassa tutkailemaan myyntikojujen tarjontaa. Ostin hyvin maltillisesti, mutta kiersin sitäkin ahkerammin kaikki kasvattajakerhokojut, jotka olivat ennakkoon luvanneet muistaa meitä kasvattajia pienillä yllätyksillä. Mukavin yllätys oli Kennelliiton Kasvattajakahvila, jossa pääsi hetkeksi istumaan kahvin ja kakun merkeissä saaden vielä kotiin viemisiksi uutta Haukahdus- sarjaa pyyhkeiden muodossa. Armakselle ostin Onegan laadukkaan pannan ja remmin. Sehän on tähän asti kulkenut perintötaluttimessa vuodelta 1997. Onegan pannoissa hintakin on kohdallaan ja vastaavista kotimaisista tuotteista saisi maksaa itsensä kipeäksi. Suosin siis tällä kertaa virolaista käsityötä.



Sununtaina tuomarina oli slovakialainen Vladimir Piskay, joka oli varsin kohtelias tuomari ja kätteli kaikki osallistujat. Aino oli ilmeisesti liian lyhyt hänen makuunsa.

"Good type, excellent head. Short format, medium angulation. Short back, format is not quadratic. Medium movement. Good coat." AVO ERI AVK1

Nuppu taas esiintyi kivasti Mikan kanssa ja oli valioluokan kolmas erinomaisella. Ei mainintaa, että olisi ontunut. Itse olisin odottanut arvostelulla saavan erittäin hyvän, koska se ei ollut mitenkään erityisen ihmeellinen.

"Strong bones, good substance, correct head, shortly neck, ok back, narrow behind free elbows, good coat" VAL ERI VAK3 
Pääsimme heti näyttelyn jälkeen lähtemään Järvenpäähän, josta sitten maanantaina lähdimme kotimatkalle. Kaiken kaikkiaan olen varsin tyytyväinen reissuun ja siihen ettei tarvinnut missään vaiheessa kiirehtiä. Hotellin sijainnilla oli kovasti vaikutusta stressittömyyteen ja se helpotti elämää kovasti. Mehän pääsimme näppärästi hotellin parkkihallin kautta messarin koiraovelle ja sunnuntaina  kehäkin oli melkein oven vieressä. Vaikka päätimme ettemme ensi vuonna osallistu voittajanäyttelyihin, niin päätimme kuitenkin jo varata varuilta huoneen samasta hotellista. Jännitin ennen reissun alkua kovastikin sitä, miten Usva tulisi jaksamaan ajomatkat. Usvahan on tunnetusti ollut huono matkustamaan autossa varsinkin huonolla säällä. Ilmeisesti kuulon heikkeneminen on tuonut armahduksen tähänkin kiusaan. Usva siis pötköttele tyytyväisenä omassa kevythäkissään takapenkkiläisten vieressä. Usva tuntui oikein innostuvan hotellielämästä ja kaikista ihmisistä joita se tapasi hotellissa. On se niin rakastettavan ihmisrakas.

Messarin jälkeen jatkoin heti yövuoroihin ja niistä suoraan seuraavana lauantaina Pöykkölän joulumyyjäisiin ystäväni kanssa. Meillä oli oikein soma pöytä, jonka pikkutavarat kiinnostivat kovasti ihmisiä. Se olikin minun ensimmäinen myyjäiskeikka pöydän toisella puolella ja kipinä jäi kytemään. Olimme ahkeroineet marras-joulukuun tuotteiden kimpussa ja se onkin ollut suurin syy blogihiljaisuuteen. Aika ei vain yksinkertaisesti ole riittänyt koneella istumiseen.



Myyjäisten jälkeen onkin sitten ollut koirakokouksia ja ensi vuoden koirajuttujen suunnittelua. Minut valittiin jatkamaan Rovaniemen Käyttökoirien puheenjohtajana ja sain uusia haasteita tultuani valituksi Pumit ry:n puheenjohtajaksi. Ensi vuodelle siis jotain vanhaa ja jotain uutta. Nyt kuitenkin yritämme pikkuhiljaa hiljentyä joulun viettoon.

Ps. Videoita kehästä on tulossa tähän postaukseen jahka Youtube suostuu löytämään ne sisuksistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.