keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Mejäkoe 7.6.2015



Nuppu ja Mika aloittivat yhteisen koeuran suoraan voittajaluokasta. Ehdimme käydä yhdellä harjoitusjäljellä ennen koetta. Treeneissä jälki oli 20 tuntia vanha ja vettä satoi kaatamalla. Noiden treenien tavoitteena oli nähdä miten Nuppu selviää verettömästä osuudesta ja sen se hoitikin hienosti, vaikka ensimmäisellä osuudella löysi oman jäljen makauksen tilalta jonkun toisen vanhan jäljen makauksen. Sorkkakin löytyi ja kiinnosti treeneissä.



Koepäivänä satoi myös vettä kiitettävästi. Nuppu oli lähtenyt jäljelle vauhdikkaasti, mutta sekä koiralta että isännältä oli unohtunut jarrutella. Nuppuhan tarvitsee ja kestää voimakastakin jarrua, jolloin sen työskentely muuttuu tarkaksi. Koejälki oli 22 tuntia vanha ja tuomarina Eino Jämsä

"Nuppu aloittaa vauhdikkaan etenemisen jäljellä maavainua käyttäen. Etenee suorilla osuuksilla vauhdikkaasti. 1. kulma ja katkos yli, palaa 1. loppuun ja aloittaa paluujäljen, hukka. Aloitetaan uudelleen 2. osuuden alusta, edetään jälleen vauhdilla, 2, kulma oikaistaan, edetään vauhdilla yli 3. osuuden edeten määrätietoisesti pois jäljeltä, hukka. 3. osuus vauhdilla kulma yli jatkaen etenemistä ilman, että osoittaa paluuta, hukka. Koe keskeytetään. Jälki edetään kuitenkin loppuun ja sorkalle tullaan käen kukkuessa. Sorkkaa haistelee." VOI0

Eniten jännitin kokeessa sitä, miten Nuppu lähtee uuden ohjaajan mukaan, mutta Nuppu tuntui vain olevan tyytyväinen ohjaajan vaihdoksesta. Nuppu oli koko illan silminnähden erityisen onnellinen isännästään ja aina tämän saapuessa Nupun näköpiirin alkoi pikkuinen kippurahäntä heilua hillittömästi. Nupulla oli siis ollut erityisen hyvä päivä. Seuraavia treenejä ja kokeita mietitään jo kovasti.

Minun tehtäväni oli sunnuntaina toimia kokeen emäntänä ja asustaa keittiössä ruokia valmistaen. Aino ja Armas olivat sivistyneesti yksiöissään tarkkaillen mökin tapahtumia. Usva kieltäytyi pysymästä kevythäkissä ja oli tyytyväinen saadessaan olla keittiössä ja viihdyttäessään ihmisiä tuvassa. Keittiössä Usvaa veti puoleensa jääkaapissa ollut taivaallisen hyvä makaronilaatikko, jota se onnekseen sai myös kotiin vietäväksi. Leksu viihtyi yllättävän hyvin autossa eikä saanut kovinkaan paljon imettyä auton irtaimistoa häkkinsä sisuksiin. Leksa on monissa asioissa lahjakas, mutta sen ehdoton bravuuri on tavaroiden tuhoaminen autohäkin läpi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.