perjantai 7. syyskuuta 2012

Treeniviikko melkein kokonaan suoritettu

Maanantaina oli vuorossa pientä bh treenailua ja ohjatut agilitytreenit. Bh-treenit menivät Nupulla seuratessa muita sen aikaa kun vedin treenit. Lopuksi otin sen kanssa seuraamista ja perusasentoa. Samaa treeniä tehtiin myös agilitytreenien väliajalla.

Agilityssä teimme kakkosluokan rataa pätkittynä ja pienin muutoksen. Mm. nro 15 oli puomin alla, eli nro 14 oli pois. Rata loppui puomilta alkavaa loppusuoraan, eli 19 ja 20 jäivät pois.

Treenit lähtivät kulkemaan, kun muistin, ettei minulla ole käsissä posliinikoiraa, jolle pitää  vain sirkuttaa, vaan koira jolle pitää reilusti kertoa mitä tehdään. Maksihypyt olivat 55cm korkeat ja toimivat paikoin jopa ilman vauhtia kun oli palkka kohdillaan. Kyllä se tästä, kunhan minä pääsen taas kartalle hommasta.

Tiistaina oli jälkipäivä, jonne lähtivät koko porukka mukaan. Varsinaisesti oli tarkoitus treenata Nuppua ja Leksua. Nupulle tehtiin makausjälki kisoja motivoimaan. Leksulle lyhyt esineiden nostojälki ja Usva pääsi ajamaan käytetyn verijäljen. Päivä oli todella tuulinen, mutta siihen nähden kaikki tekivät ihan kelvollista työtä.

Usvan jälki. Usva joutui itse etsimään jäljen aloituksen ja valitsemaan ajaako, minun, edellisen koiran ohjaajan, edellisen koira vaiko verisen sienen jättämää haju-uraa. Reittivalinnoista päätellen jäljitti edellistä koiraa. Videolta näkee selväsi miten Usva "purkaa" itseään ravistelemalla säännöllisesti.


Nupulle tehtiin hyvin lyhyt motivoiva makausjälki, eli suoralla oli useampi makaus jonne oli piilotettu makupaloja. Kulmassa oli makaus ja ennen kaatoa oli hiekkatien ylitys. Vahvasta sivutuulesta huolimatta jälki onnistui ihan ok:sti, eli ilmaisi kaikki makaukset. Tuulen vaikutuksen näkee kyllä selvästi työskentelyssä. Tien ylitys oli vaivaton ja hyvä. Makauksen ilmaisi ihan hyvin. Jäljen aloitus oli nyt paras ikinä, eli siinä on tullut edistystä. Edelleen joudun jarrtuttamaan koiraa voimakkaasti ja nyt se näytti hieman häiritsevän.Viikonloppuna olisi sitten koe.



Leksun jälki oli lyhyt, siinä oli seitsemän esinettä kolmen metrin välein. Tarkoitus oli vahvistaa esineen nostamista minulle käteen asti. Kovasti piti malinoispojan miettiä. Surinan ihan kuuli ja autolle päästyään se olikin ihan puhki ajattelemisesta. Esineistä nousi hyvin pienet makupalarasiat, pehmopupun korva ja pehmolumiukko sekä puuvillainen merkkausnauhan palanen. Tunnistusnoutokapulat eivät merkinneet koiralle niin paljoa jäljellä, mutta niistäkin nousi kaksi pyynnöstä käteen asti. Luovutusta pitää vielä harjoitella. Koira ei unohtanut olevansa jäljellä esineiden luovutuksen välillä, vaan säntäsi aina pyynnöstä takaisin jäljestyshommiin. Säntäyksessä vain nopeus kostautui ja uusi aloitus aina vähän töksähti. Mielenkiintoista nähdä millaiseen lopputulokseen pääsen tällä menetelmällä. Jos kyseessä olisi kisakoira, niin saattaisin valita toisen tavan ilmaista esineet.

Keskiviikkona oli työpäivä ja Usva pääsi taas mallikappaleeksi. Tällä kertaa sen piti demota miten pk-jälkeä ajataan ja esineitä ilmaistaan. Hyvin meni, kaikki esineet tulivat käteen asti, tosin pelasin varman päälle ja annoin sanallisen vinkin aina kun koira ilmaisi löytäneensä esineen. Jälki oli huomattavan lyhyt, mutta Usva sitäkin tärkeämpi omassa hommassan. Usvahan on koko kesän toiminut mallikoirana kansalaisopiston kursseilla, mitä vedän yhdessä Niina kanssa.

Torstain piti olla lepopäivä. Jouduin käymään hallilla muissa asioissa ja otin Leksun ja Nupun matkaan. Innostuimme sitten treenailemaan. Nuppu löysi hallilta jonkun unohtuneen Cuz-lelun ja innostui siitä ihan käsittämättömän paljon.

Leksu myös totesi pallon mainioksi. Nupun kanssa teimme keppejä, rengasta ja kontakteja, eli ihan perus estetreeniä. Rengas alkoi kummasti sujua Cuzin avulla. Leksu oli pitkästä aikaa ilman liinaa ja teki punaisen pallukan voimalla todella näppärästi töitä. Voi, minkä pujottelijan agilitymaailma menettääkään Leksussa..

Perjantaina onkin sitten ohjelmassa oman Cuzin metsästys. Liekkö sukuvika, vaiko vain kerrassaan niin mainoa lelu kun Nuppukin siihen niin kovasti ihastui. Leksu nyt tunnetusti on hulluna punaisiin palloihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.