sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Kuttukuu 8.-10.6


Kävimme Usvan kanssa kokeilemassa paimentamista Vehmersalmella Kuttukuun tilalla 8.-10.6.

Reissu oli mahtava. Pakko päästä uudelleen!

Usva ei ensin meinannut oikein kiinnostua paimentamisesta, sillä se on ikänsä tyydyttänyt viettiään metsän eläinten jahtaamisella. Lampaat ja vuohet eivät siis sitä oikein sytyttäneet verkkaisella liikkeellään. Viimeisenä päivänä Usva alkoi paimentamaan, kun siltä ensin vähän vaadittiin työntekoa. Usva on siis pilalle passattu, eli se normaalisti tekee töitä vain sen verran kuin sitä itseään huvittaa. Olipa mukava nähdä miten koira muuttui kun siltä vaati hieman normaalia enemmän. Emäntäkin joutui siinä samalla vähän ahkeroimaan. Lammaslauman edessä peruuttaminen on yllättävän rankkaa!

Suuri Kiitos Sinikalle ja Helenalle leirin järjestämisestä!









Usva yllätti minut siinä, miten rauhallinen se oli eläinten kanssa. Se ei ollut aikaisemmin nähnyt lampaita ja vuohia niin läheltä. Myöskään Paavi-pässin uhkaillut ja puskemisyritykset eivät Usvaan pahemmin vaikuttaneet.

Matkustaminen Usvan kanssa on aivan älyttömän helppoa. Kuopioon mentäessä se oli alkuun hieman rauhaton junassa. Takaisin tullessa meillä oli Oulussa vaihto. Usva on kamalan tärkeänä junaan menosta, ei siis ole pelkoa, että se jäisi pois matkasta ;).

Mimmi ja Nuppu jäivät äidilleni reissun ajaksi. Molemmat olivat varsin onnellisia Usvan paluusta. Mimmi osoitti ensimmäisen illan minulle mieltään, kiersi vain minut kaukaa aina kun meni ohi tai jos yritin pyytää luokseni...

Nuppu painoi 4,8kg 12.6. Kasvaa hyvää vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.