maanantai 21. tammikuuta 2008

20.1 pk-tottista malinoisilla


Leksu pääsi ensimmäistä kertaa minun ohjaamana Imarille pk-tottistreeneihin. Samaan aikaan oli treenamassa muutama muukin koirakko. Tämä sopi meille paremmin kuin hyvin, sillä Lex tarvitsee nyt paljon häiriötreeniä. Valloitimme hallin toisen pään kokonaan omaan käyttöömme. Aloitimme naksutellen kontaktilla ja yleisen yhdessä iloittelun lomaan otin luoksetuloa, seuraamista, sivulle menoa sekä liikeestä maahan menon alkeita. Hyvin meni! Ilman häiriötä Lex osaa liikkestä maahan menon jo aika hyvin. Nyt vaan pikkuhiljaa opetellaan senkin suorittamista häiriön alla.

Kontakti säilyi mukavasti, vaikka hiippailimme välillä lähempänä ja välillä kauempana toisia treenaajia. Agility esteet vain välillä imivät koiraa tarpeettoman paljon ;). Pitääpä varata aika hallilta senkin treenaamiseen.

Illalla otin Mimmin ja Usvan kanssa muutaman noutoharjoituksen ihan ex tempore kun namia oli vielä jäljellä.Usva noutaa edelleen (ja miksipä ei noutaisikaan) halukkaasti. Kapulaa se vain tahtoo mällätä, mutta pieni kapula ei kuitenkaan meinaa tippua, toisin kuin se jumalattoman iso (suhteessa koiraan).

Mimmi juoksi innoissaan kapulalle, mutta sisätiloissa se ei edelleenkään tee kapulalle muuta kuin läimäyttää sitä tassulla ja tulee kinuamaan palkkaa. Hyvin meni aikoinaan "kosketa" oppi perille. Ulkona se nostaa kapulan ja tuo sen noin parin metrin päähän, jossa se aina muistaa odottavan palkkansa. Tästä seuraa se että Mimmi sylkäisee kapulan pois ja tulee ilman sitä eteen istumaan. :D No, tuokin lähtee pois lisätreenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.