torstai 13. joulukuuta 2018

Luukku nro 13



Lucian päivän kunniaksi julkaisen kolme ranskalaista kuvaa. Lucia itse italialaisena ei varsinaisesti liity asiaan mitenkään. Kuvat ovat 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä. Ensimmäinen vaikuttaisi olevan beauceron ulkonäön ja koon puolesta, myös harlekiini väri täsmäisi. Beauceron oli jo suhteellisen vakiintunut rotutyypiltään Ranskassa 1900-luvun alussa.


Toisessa kuvassa on pieni tyttö ja hauska pieni pörrökoira. Tämä kuva on ranskalainen takana olevan kirjoituksen perusteella. Katselin mitkä rodut voisivat täsmätä tyyppinsä puolesta tähän pieneen koiraan ja mm. löwchen voisi olla yksi mahdollisuus. Kuvan lapsi ei ole mitenkään erityisen vanha tai kookas, joten koirakaan ei ole mikään suuren suuri. Kuvaa tarkastellessa huomioni kiinnittyi lapsen erikoisen seisoma-asentoon, jonka jälkeen huomasin hänellä kädessä oleva kävelykepin..


Kolmannesta kuvasta tulee nopealla briardi, joka se voi hyvinkin olla. Kuva on tosiaan Ranskasta, jossa briardi virallisesti erotettiin omaksi rodukseen jo vuonna 1883, mutta tyypiltään se voi ihan yhtä hyvin edustaa mitä tahansa pitkäkarvaista eurooppalaista paimenkoiraa. Olisin taipuvainen katsomaan koiran vielä keskenkasvuiseksi mittasuhteiden ja etujaloissa olevien kasvupattien (tai takkujen) vuoksi.

Tämä kaksikko saa minut aina yhtä hilpeälle tuulelle..

"Lusse Lelle, Lusse Lelle. Elva nätter för jul..."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.