sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Mejämestaruus 10.6.2018



Helteen helliessä meitä liikaa ja joutuessani kuumuuden vuoksi kieltäytymään sunnuntain mejäkoe-paikasta, muistin etten ole edellisestä kokeesta kirjoittanut mitään. Meillä oli täällä Rovaniemellä pumien mejän rotumestaruus 10.6.2018 Mukkajärven maastoissa. Kunnon koeselostukset tulevat seuraavaan Pumit-lehteen, joten tyydyn kirjoittamaan vain omien koirien suorituksista lyhyesti.

Mika joutui urakoimaan kokeessa, ei pelkästään koetoimitsijana, vaan suostuttelin hänet osallistumaan sekä Nupun että Armaksen kanssa kokeeseen. Siinä missä hän joutui talsimaan tuplamäärän jälkiä niin minä sain huolehtia kokeen ruokapuolesta ja viihdyttämään Pulmua koepaikalla. Aino jäi suosiolla äitini seuraksi nauttien ainokaisen asemasta. Se oli mm. kannatuttanut itseään neljänteen kerrokseen ja arvatenkin osannut vaatia myös muita palveluksia itselleen.



Emme ehtineet ennen koetta jäljelle kuin yhden kerran sitten edellisen syksyn ja se valitettavasti näkyi koesuorituksissa. Treenijäljet menivät jokseenkin huonosti hiukset päästä irroittavassa tuulessa, vaikka molemmat koirat pääsivätkin jälken loppuun omin voimin. Armaksen avoimen luokan suorituksessa näkyi kuitenkin vielä epävarmuus siitä, mitä sen pitäisi olla tekemässä ja Nupulla pyöritytti jälki hieman liikaa.  Nuppu kuitenkin oli luokkansa kolmas ja voitti rotumestaruuden. Voittajaluokassa kilpaili kaksi pumia ja avoimessa kolme. Armas jäi tässä kokeessa vielä ilman tulosta. 


Minua hieman jännitti laukauksensietotesti, koska emme sitä ole varsinaisesti ikinä treenanneet Armaksen kanssa. Se on kuullut ampumista vain koepaikalla autossa odotellessaan, mutta ei ole ikinä reagoinut siihen saati ilotulituksiin tai ukonilmaaan. Tunsin suunnatonta ylpeyttä katsoessani kokeeseen osallistuvia pumeja rivissä ampumisessa, mutta erityisesti minua lämmitti katsoa Armasta. Puuhun jätettäessä Armas jäi rennosti istuskelemaan eikä sen ilmekään värähtänyt kun laukaus kuului. Armaksella oli kokeessa myös ensimmäistä kertaa ikinä  vieraita ihmisiä kulkemassa jäljellä sen perässä, eikä se niistäkään ollut moksiskaan. Tästä on siis helppo jatkaa treenejä.

Nupun seuraava koe on todennäköisesti heinäkuun lopussa ja Armas toivottavasti pääsee ensi vuonna kunnolla koehommiin. On hieman liian rankkaa osallistua kahden koiran kanssa kokeeseen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.