keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Överkalix KR 12.8.2017

Minulla laahaa nyt päivitykset pahasti jäljessä, mutta ehkä sen kestän. Käväisimme siis eräänä elokuisena ja aurinkoisena päivänä Mikan ja Armaksen kanssa Överkalixissa kansallisessa koiranäyttelyssä. Ilma suosi meitä ja näyttelypaikka oli kaikin puolin mukava urheilukenttä, jossa kehät olivat sijoitettu lyhyelle nurmelle. Olosuhteita voisi kuvailla täydellisiksi kesänäyttelylle. Pumeja oli ilmoitettu 7 yksilöä ja tuomarina toimi hollantilainen Rony Doedijns, joka on Suomessakin arvostellut muutamaan otteeseen pumeja.

Armas oli taas tapansa mukaan vauhdikas, mutta liikkeet onnistuivat taas hitusen paremmin. Meillä oli siis hyviäkin hetkiä yhdessä juosten. Sijoitus oli ihan ansaittu, sillä liikkumisen ohella onnistuin seisottamaan koiran kuin sahapukin yksilöarvostelussa. Oma vaikeutensa seisomiseen toi Armaksen kutiava peräpää, jota se olisi mielellään hinkannut nurmeen. Polttiaiset kun olivat päässeet mökillä puremaan aroista paikoista. Seisottaminen vaati siis minulta tavallista enemmän vaivannäköä, mutta se ei selitä miten onnistuin saamaan koiran etuosan näyttämään siltä miltä se isossa osaa kuvia näytti. Voi siis sanoa, että oikein korostin ja alleviivasin koiran turhan suorahkoa etuosaa. Pitää jossain vaiheessa tehdä oma poistaus aiheesta miten koiraa ei kannata esittää. Niitäkin kuvia riittäisi vuosien varrelta. Tuomari kuvaili hyvin koiraa ja arvostelun voin allekirjoittaa. Rotunsa paras uros oli kyllä voittonsa ansainnut ja kerrassaan ihastuttava niin tyypiltään kuin kokonaisuutena. Ceger oli lopulta hienosti näyttelyn toiseksi kaunein koira!

Päivän pumit Mikan kuvaamina:

Urokset 

avoin luokka







ZENNOVY MELLON
EH

valioluokka


"Bigger dog. Very strong and masculine body. Correct tailset & carriage. Could do bit more front angulation and more frontchest. Strong skull and good eye pigment. Could have more poer and fluently in movement"



TERÄSVILLAN AINA VALMIS
ERI VAK 3



CAMMS CEGER
 ERI VAK 1, SA, PU1, ROP, RYP1, Best In Show 2




ZENNOVY GRAND POMMAC
ERI VAK 2

valiourokset


Nartut

Nuortenluokka





NAPOS CSILLAGFÉNY
ERI NUK 1, SA, PN2, V-SERT

avoin luokka





ZENNOVY MINDA
ERI AVK 1, SA, PN3

valioluokka




TITOKTUDÓ AJTATOS MANO
ERI VAK 1, SA, PN1, SERT, VSP, SE MVA

ROP ja VSP



Tämä olikin sitten Armaksen tämän vuoden viimeinen näyttely. Ensi vuonna sitten uusin askelin kehiin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.