maanantai 6. helmikuuta 2017

Sunnuntain nosetukset

Sunnuntaina oli taas NW treenit. Tällä kertaa porukkaa oli reilusti ja saimme kivasti kulutettua pari tuntia koirien kanssa. Ainon ja Armaksen kanssa treenit sujuivat kaiken kaikkiaan kivasti, eli etsiminen sujuu jo hyvin ja hajukin löytyi. Nyt tuntuu, että voisin alkaa kokeilla ilmaisun opettamisesta erikseen kun itselläni on kypsynyt ajatus miten haluan koirien ilmaisevan hajun.



Tällä kertaa kokeilin Armaksen kanssa leikillä palkkausta ja toimi ihan kivasti, eli kierrokset pysyivät sopivina. Armas oli juuri ennen treenejä käynyt hiihtämässä Mikan kanssa noin 8km. Hieman näkyi koirassa urheileminen ja minun ei olisi pitänyt sen kanssa jankata niin paljon hajun näyttämistä, mistä en muutenkaan tiedä onko se edes tarkoituksen mukaista. Aino tuntui olevan tyytyväinen namipalkkaan. Selkeästi näkee videolla, että Aino on oppinut että odotan sen jotain koskettavan tassulla ja yrittää tassuttaa väärää laatikkoa ja ämpäriäkin noissa treeneissä. Muutenkin Aino käyttää arjessa tassujaan todella paljon, eli tuon sammuttaminen voi loppujen lopuksi olla aika haastavaa, varsinkin kun aktiivisesti vielä palkkaan siitä...

Sisätilaetsinnässä oli tarkoituksella kaikki ihmiset ihan lähellä, koska osa ryhmän koirista reagoivat tuijottaviin ihmisiin. Lisäksi sininen kassi sisälsi houkutuksen, eli kassi oli puolillaan puruluita. Ainoa ja Armasta ne eivät kauheasti kiinnostaneet, vaikka normaalisti ovatkin varsinaisia puruluusyöppöjä. Tämä on kyllä niin mukana laji, että innolla odotamme seuraavia treenejä. Lisäksi tuntuu, että lisää oppia ja koulutuksia olisi pian saatava ettei vain junnata paikoillaan. Onneksi on huippuhyvä treeniporukka, jonka kanssa on mukava pohtia mitä treenataan ja ennen kaikkea miksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.