torstai 21. heinäkuuta 2016

Rallytreenit 18.7



Kesäkuun lopussa päättyi Armaksen bh-kurssi ja alkoi Ainon rallytokon alkeiskurssi. Osa treenikerroista meni limittäin, mutta työvuorojen ansiosta en joutunut valitsemaan kumpaan menisin. Jouduimme Ainon kanssa siis jättämään kurssin alun välistä, mutta onneksi olemme päässeet kahdelle edelliselle kerralle. Kyltit ovat minulle tuttuja, mutta silti olemme molemmat välillä herttaisen pihalla. Lähinnä minulla ontuu tehtävien suorituspaikat suhteessa kylttiin ja itselle oikean työskentelyasenteen virittäminen. Harjoituksen puutetta siis. Aino taas tekee pääsääntöisesti parhaansa sitä mukaa kun opetan sille asioita. Tuntuu hyvältä taas pitkästä aikaa treenata rallyä. Aino tuo oman spesiaalin lisänsä ja ilon treenaamiseen.



Treenattavia asioita seuraavalle kerralle
- seuraamisen paikka
-sivulta maahan oikea paikka
- vasen täyskäännös "saksalainen" (kyltti 9)
- koira eteen oikealta sivulle (kyltti 20)

Tällä hetkellä Aino haluaisi kääntyä 75-95 astetta sivulle minusta nähdäkseen kasvoni paremmin molemmissa liikkeissä. Sille ei valitettavasti ole mikään ongelma seurata sivuttain kävellen. Onneksi tuo on treenattavissa pois. Saksalaisessa Aino ei hoksaa vielä ihan jokaisella kerralla lähteä käännökseen mukaan. Oikealta sivulle on sitten taas ihan uusi juttu, sillä olen opettanut sivulletulon vasemman kautta pyörähtäen. Nyt ollaan sitten otettu pesuvadilla taas takapään käyttöharjoituksia. 

Pakko mainita mitä mainioin asia: Aino osaa odottaa vuoroaan, rauhassa ja hiljaa ollessaan yksi kytkettynä. Tämä ei todellakaan ole itsestäänselvyys, sillä olen pääasiassa treenannut koko laumaa kerralla ja sisarukset ovat loistavia saamaan toisistaan ääntä kuuluviin odotellessaan omaa vuoroaan. Yleensä kiinni laittaminen, mihin tahansa, on ollut omiaan vain nostamaan kierroksia koirissani, sillä ovat oppineet varsin nopeaa sen yleensä tarkoitaneen, että joku muu heistä pääsee treenaamaan.  Ovat oikeita "katteen kakkiaisia". Kierrokset ovat siis nousseet jo ajatuksesta ja tunneoppimisen kierre on ollut valmis. Tämä on jatkossakin asia mihin pitää kiinnittää entistä enemmän huomiota, sillä Ainon ja Armaksen kanssa ei ole tarvetta nostattaa tekemisen halua ainakaan tietoisesti, toisin kuin aikoinaan Mimmin ja Usvan kanssa. Yksin ollessaan Aino onkin varsin rento ja asiallinen tapaus tässäkin asiassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.