maanantai 25. maaliskuuta 2013

Yksi projekti loppuu ja toinen alkaa

Nupun pennuista Iines ja Edi lähtivät lauantaina omaan kotiinsa. Ovat kuulema reippaita riiviöitä, jotka osaavat haukkua. Edi oli ollut mallikkaasti koko pitkän kotimatkan autossa ja Iines osaa jo raastaa "isoveljensä" hermoja, ja epäilemättä myös partakarvoja. Tyypillisiä pumilapsosia siis. Joka välissä minulta viimeisten neljän viikon ajan kyseltiin että mahdanko jo malttamattomana odottaa pentujen lähtöä. Uskallan rehellisesti sanoa, että en odottanut vaan nautin niiden kanssa joka hetkestä. Tietenkin pentujen lukumäärä ja niiden hoitoon omistautunut emo mahdollisti minun kepeän osan lapsosten hoidossa. Pentujen maailmalle lähtö oli minulle tunteikas hetki, mutta helpotti suunnattomasti kun tiesi miten odotettuja pennut olivat perheisiinsä ja miten reippaina lapsoset lähtivät maailmalle. Pentujen elämää pääsen onneksi myös jatkossakin seuraamaan tavalla tai toisella, eli tieto siitä etteivät katoa maailmalle tuo suurta iloa.


Edi


Edi


Viimeisellä pentulaviikolla pennut kävivät tutustumassa "mummolaan", autoilivat ja harjoittelivat yksin remmilenkkejä. Edin ja Iineksen lähdettyä Aino ja Armas pääsivät taas uudelleen vanhempieni luokse kylästelemään. Aino saapasteli sisään kuin vanha tekijä ja iski puruluuhun kiinni. Armas puuhasteli eteisessä ja sillä kesti hieman pidempään kotiutua. Hetken päästä molemmat pennut taas röllöttivät lattailla kuin kotonaan.


Iines

Sisäsiisteysharjoitukset ollaan jo aloitettu ja tänään saatiin ekat aamupissat ulos. Yön aikana lehdet olivat kyllä kastuneet senkin edestä. Näillä on valitettavasti koko porukalla vielä yökukkuja rytmi, Nupun opetusyrityksistä huolimatta.

Aino


Nuppu on ulkona hullaantunut pentujen kanssa hippaleikkeihin ja tätä kirjoittaessa rallaavat kolmestaan pitkin alakertaan. Hauskaa näyttää riittävän sekä sisällä että ulkona. Pennuista on kovasti toisilleen seuraa, mutta hakevat onneksi hyvin hanakasti meistä ihmisistä kontaktia. Pitää jatkaa sen vahvistamista ja entistä enemmän kuljettaa pentuja jatkossa erillään.
Armas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.