maanantai 14. toukokuuta 2012

Ekat agikisat


Nupun ensimmäiset agilitykisat olivat lauantaina 12.5. Pitkään mietin ilmoittamisen kanssa, mutta onneksi ystävät kannustivat ilmoittamaan Nuppusen. Ennen kisoja meillä oli se kennelyskän välttämistauko ja siihen perään juoksutauko. Kaksi kertaa ehdittiin näkemään esteitä ennen koitosta. Ekassa treenissä Nuppu oli vaisu ja haluton. Viimeinen treeni oli muutama päivä ennen kisoja kun tajusin ettei koira todellakaan osaa kaikkea mitä pitäisi. Se osaa vain ne jutut mitä en Usvalle koskaan onnistunut opettamaan.

Treenasimme siis vikalla kerralla pussin ja keinun kuntoon. Keppejä tehtiin ilman verkkoa sivulta ohjaamalla. Rengas  oli edelleen vikojen treenien jälkeen hankala ymmärtää. Tajusin viimein treenata myös maksihyppyjä. Nuppu on tehnyt koko ajan hallissa hypyt medeinä pohjan vuoksi. Kaukaa epäviisaana en sitten ajatellut opettaa niitä aikaisemmin kuin pari päivää ennen kisoja. Muuria ja A:ta sekä puomia emme ehtineet muistella ennen kisoja.

Kisoissa toimi paikalleen jääminen, kontaktit (A puomi), putket, pituus, satunnaiset maksihypyt, muuri (tokalla radalla). Hylyt tulivat aina radan alussa kun ekojen hyppyjen kanssa piti miettiä. Sitten, kun koira sai vauhtia ja kannustusta niin hypytkin kulkivat. Ainakin (melkein) joka toinen. Ekalla radalla sitä hieman kummastutti myös tuomari, jota piti käydä nuuskaisemassa, kun hänet sattui löytämään radalta. Kisapaikalla Nuppunen oli reipas ja sosiaalinen ihmisten kanssa. Koirasosiaalinen se kun joku muu kuin mie oli remmin nokassa. Settereistä se ei edelleenkään pidä.

Nuppuun olen erittäin tyytyväinen. Se todellakin teki koko ajan parhaansa, ja kaikki ne asiat mitkä olin opettanut kunnolla. Oma kunto ei olisi riittänyt tekemään koko rataa niin kunnolla kuin koira sen olisi ansainnut. Se tympii ja ärsyyntymisen kautta motivoi. Maanantaina soitan ensimmäisenä kortisonipiikin kantapäähän ja alan suunnitella operaatiota "agikuntoon syksyksi".

Usvan kartturina toimi Hanna J. Pari on tuttu toisilleen jo pitkältä ajalta, mutta agia tekivät yhdessä vasta kisapaikalla. Usva kokeili kepeillä uutta ohjaajaansa ja kuunteli kuuliaisena muualla rataa. Tuloksena hyl, 3. sija tuloksella 24.13 ja hyl. Usvalla oli kiwaa! Kiitos Hanna!

Nupun ylisöpö Ferrari-veli teki ensimmäisen nolla-ratansa samoissa kisoissa. Onnea Nora ja Ferrari vielä tätäkin kautta!

Radat olivat kivoja, sellaisia mukavia ykkös- ja kakkosluokan ratoja.



Seuraavaksi keskitymme hetkeksi mejäilyyn ja toiveissa olisikin päästä kokeisiin jo parin viikon päästä. Kunhan vain saan vietyä koeilmon. Koepaikka ei mejässä ole koskaan itsestäänselvyys, joten toivotaan parasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.