keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Tromssa KV koiranäyttely 26.5.Meidän kahden yön retki Kilpisjärvelle ja Tromssan koiranäyttelyyn meni kuin käsikirjoituksesta vrt. Tampreen näyttelyretki. Mökki oli juuri sellainen kuin mitä luvattiin ja kaikki sujui mukavasti. Sukkiakin oli lähtiessä ja palatessa sama määrä.

 Pumeja näyttelyyn oli ilmoitettu kolme ja näistä kaksi oli meidän Armas ja Pulmu. Mika meni Armaksen kanssa ensimmäistä kertaa kehään ja esitti sen hienosti rotunsa parhaaksi kaikilla herkuilla. Tuomari Godelieve De Wit-Bazelmans oli todella miellyttävä ja tutki kaikki koirat tarkasti. Hän jopa mittasi koirat ja sai ihan oikeat lukemat. Armas oli 2-3 cm korkeampi mitä rotumääritelmä sallisi, mutta tuomari ei antanut sen häiritä. Armas oli hiema tuhdimmassa kunnossa, mitä normaalisti tykkään sitä pitää ja tämä hieman masensi minua kun trimmasin sitä kehään. Ilmeisesti tästä syystä rintakehän syvyys oli nyt riittävä..toki koira on kovasti muutenkin miehistynyt taas viimeisen vuoden aikana. Armaksesta tuli tällä reissulla sekä Norjan että vanhanmallinen Pohjoismaiden muotovalio!


Suomeksi arvostelu kuuluu kutakuinkin näin: 6-vuotias, erinomainen tyyppi, iso uros, hyvät mittasuhteet, hyvän muotoinen pää, hyvin kannetut korvat, hyvät silmät, oikeanlainen purenta, tasapainoisesti kulmautunut, hyvä rintakehän syvyys. Hyvä stands (?)  turkki, hyvälaatuinen. Säännölliset liikkeet"

Ttuomari mittasi myös Pulmun kyynärmitalla ja totesi sen olevan korkea, mutta ei liian korkea. Kolmas pumi oli sitten puolestaan hyvin pieni ja tuomari naureskelikin hyväntahtoisesti  Pulmun ja kehäkumppanin kokoeroa. Pulmu sai ansaitusti Erinomaisen ilman sa/ck:ta, koska se on todellakin vielä kesken. Turkki on tällä hetkellä hyvinkin vaiheessa. Arvostelu oli mukavaa luettavaa. Pulmu tällä kertaa näytti liikkeet. Alkuun se malttoi tarjota minulla seisomista todella hyvin. Tuomaria se ei tällä kertaa ujostellut yhtään vaan häntää heilutellen antoi tutkia itseään. Vasta siirryttäessä liikkeissä tuomaripöydän eteen seisoskelemaan Pulmu päätti näyttää miten käy kun pientä pumia turhauttaa pistäen pienen Pulmu Shown päälle, välillä seisoen hienosti ja välillä yrittäen taistella minun takkini hihasta. Edellen tuomaria nauratti..minua melkein.


" 18 kuukautta. Iso tyttö. Hyvät mittasuhteet. Hyvä pää. Erinomaisesti kannetut korvat. Tummat silmät. Hyvät kuono-kallo mittasuhteet. Hyvä purenta. Hyvin kulmautunut edestä, voimaakkaamin takaa. Säännölliset liikkeet. Temperamentikas. Turkki edelleen hieman pehmeä."


Tällä kertaa molempien koirien kohdalla esittämisen yksi tavoite täyttyi: molemmat esitettiin vapaasti seisoen ilman asettelua!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.